Alexandru Rafila, despre al doilea val al pandemiei: „va veni mai târziu și va fi mai mic, dacă luăm măsurile corecte”

Angela Sabău |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, crede că un al doilea val al pandemiei este inevitabil, însă este posibil să vină mai târziu și să fie mai puțin agresiv, cu anumite condiții.

Alexandru Rafila a spus că va veni un al doilea val al pandemiei, însă acesta ar putea veni mai târziu și ar putea fi maimic, dacă se va continua repsectarea măsurilor de igienă și distanțare socială și după încheierea stării de urgență.

 „Al doilea val (al virusului - n.r.) va veni în funcție de cum ne organizăm noi. Dacă luăm măsurile corecte, al doilea val va veni mai târziu și va fi mai mic”, a declarat Alexandru Rafila joi seară la Digi24.

El a admis că nu se poate face abstracție de siutația economică și că e necesară repornriea ei, dar rămân valabile măsurile precum purtarea măștii, spălatul mâinilor, distanțarea socială.

El a mai arătat că depinde și de autorități cum vor organiza transportul în comun, dar și de angajatori, cum vor programa revenirea treptată a oamenilor la muncă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel