Alexandru Rafila, despre măsurarea temperaturii la angajați: este o foarte bună metodă de screening

Adisa Codruț |
Data publicării:
Termometru, temperatură
Termometru, temperatură

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a făcut o serie de precizări cu privire la posibilitatea de a ține sub control infecțiile cu coronavirus, după revenirea la muncă.

Alexandru Rafila a vorbit despre ce se va întâmpla după data de 15 mai, subliniind că este important mai degrabă cum pregătește România revenirea la normalitate, oferind câteva exemple în acest sens. El a spus despre birourile opes-space că „nu poate să dispară peste noapte. Acum ne regăsim într-o situație în care trebuie să respectăm noțiunea de sănătate publică”, a spus el, menționând că ar fi bine ca birourile de acest gen să aibă separatoare, preferabil transparente: „Să filtreze lumina și să există o comunicare, care poate să fie non-verbală”.

„Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp. Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o alte procedură care să permită desfășuarea activității cu o interacțiune minimală”, a subliniat reprezentantul OMS la digi24.ro.

Specialistul în sănătate publică a adăugat cât de importantă este măsurarea temperaturii angajaților.

„Atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane, măsurarea temperaturii la plecare, dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening, pentru că e ușor de făcut, nu este costisitoare”, a afirmat Alexandru Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel