Alexandru Rafila dă cărțile pe față despre cazurile de COVID-19: Este o situație periculoasă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la testara insuficientă din România. El spune că este o situație periculoasă și că nu știm cu adevărat câte cazuri sunt în țară. 

Profesorul Alexandru Rafila spune despre testarea insuficeintă că duce la o situație periculoasă, neștiind câte cazuri sunt cu adevătat de COVID-19 în țară. De asemenea, el spune că imunizarea acoperită de vaccinarea de până acum este insuficeintă.

„Din păcate această acoperire vaccinală este insuficientă. Transmiterea comunitară o oprim la un procent de 70% (...) Până și în Israel, unde s-a vaccinat un procent mai mare decât în România, a fost identificată o intensificare a transmiterii.

Vaccinarea, într-o etapă inițială, pentru că un milion și jumătate reprezintă 7% din populația României nu este suficientă acoperirea cât să oprească transmiterea comunitară.

Ne aflăm într-o situație periculoasă acum, pentru că nu știm care este situația reală în fiecare județ din țară. (...) Multe județe sunt în zona verde pentru că nu testează. Din păcate, Ministerul Sănătății doar constată, dar nu face nimic pentru aflarea realității. (...)

Dacă nu sunt identificate aceste cazuri, boala va continua să se transmită în România”, a explicat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

Testele rapide pe bază de salivă

Reprezentantul României la OMS a comentat și problema testelor rapide pentru COVID-19, pe bază de salivă. Rafila a explicat de ce România nu a început să folosească aceste teste pe bază de antigen și mai ales care este diferența de protocol în alte state:

”Decizia privind aprobarea testelor rapide pe bază de salivă trebuie să vină de la Centrul European de Control al Bolilor. În moemntul în care Centrul European de Control al Bolilor va da această recomandare (...) sunt două elemente care corespund: sensibilitate, specificitate și o cantitate minimă de antigen, pentru că sunt tot teste de antigen”, a mai declarat Alexandru Rafila.

”Probabil că nu au doar inițiative, au și insituții care sunt apte să evalueze astfel de teste. Spre exemplu, Franța în franța există instituții care se ocupă de evaluarea acestor teste și probabil că fac ei evaluare și atunci iau o decizie mai rapidă, bazată pe datele lor”, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel