Alexandru Rafila, semnal de alarmă: ”Cine infectează mai mult: un vaccinat sau un nevaccinat?” VIDEO

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof. dr. Alexandru Rafila
Prof. dr. Alexandru Rafila

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la riscul transmiterii infectării în cazul persoanelor vaccinate sau nevaccinate.

Alexandru Rafila a încercat să lămurească și problema ”cine infectează mai mult - un vaccinat sau un nevaccinat”. 

„Proporția de persoane vaccinate şi nevaccinate este diferită. Unii vaccinați nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai ușor. Proporția celor care fac forme grave din rândul vaccinaților este mult mai mică decât în cazul nevaccinaților.

Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmit în mod similar.

Modalitatea de transmitere nu este diferită între vaccinați şi nevaccinați. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinați”, explică medicul.

„A murit un parlament pe zi”

Medicul mai arată că există și unele persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. „Sunt şi persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morți pe zi, la o populație de 18 milioane de locuitori. Noi am fost pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit un Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit.

Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt şi decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedați în 3 luni.”

„Nu sunt de acord cu programul încurajării deceselor la domiciliu!”

Pe de altă parte, Alexandru Rafila mai spune că nu este de acord cu propunerea ca persoanele nevaccinate să fie obligate să-și plătească spitalizarea, tratamentul sau testarea în cazul infectării cu noul coronavirus. „Credeți că o urgență, o persoană cu boală transmisibilă, nu va fi primită în spital? Nu se poate lucrul acesta decât în imaginația inițiatorilor. Toți cetățenii au acces la servicii de sănătate. I-am explicat domnului Cîţu că asta va mări mortalitatea. Eu nu sunt de acord cu programul încurajării deceselor la domiciliu”.

„Medicamentele de la Merck şi Pfizer vor fi autorizate repede. Românii trebuie să știe că medicația nu ține loc de vaccinare. Toate medicamentele antivirale sunt toxice. Medicamentele anti-COVID nu se iau preventiv. Noi vom încuraja ca aceste antivirale să fie disponibile în sistem ambulatoriu”, avertizează Rafila, vorbind despre medicamentele companiilor Merck şi Pfizer la Aleph News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel