Alimente care combat oboseala cauzată de hipotiroidism

Unele alimente sunt bogate în iod, un mineral necesar pentru formarea hormonilor produși de tiroidă.
Hipotiroidismul este o tulburare care afectează glanda tiroidă, care nu produce suficient de mulți hormoni. Acest lucru poate duce la oboseală, creștere în greutate, slăbiciune sau dureri articulare.
Deși este o boală care trebuie tratată de medicul endocrinolog, o dietă sănătoasă și echilibrată poate ajuta la ameliorarea simptomelor produse de această boală, în special prin consumul unor alimente.
Ce alimente sunt recomandate
Iodul este un element necesar pentru formarea hormonilor produși de glanda tiroidă, potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție, un mineral care trebuie obținut din alimente dietetice.
O sursă importantă de iod este marea, astfel încât peștii și crustaceele sunt două dintre cele mai recomandate grupe de alimente pentru cei care doresc să își mărească aportul de iod.
Citește și Cancerul de tiroidă, 6 SIMPTOME rare și ciudate pe care să nu le ignori!
În plus, trebuie știut că deficitul de iod poate fi prevenit folosind sare iodată, care nu este aceeași cu sarea de mare.
„Iodarea este procesul de îmbogățire a sării comune cu iod pentru consumul uman și este o strategie eficientă pentru creșterea aportului de iod.", explică Organizația Mondială a Sănătății.
Pe de altă parte, excesul de iod poate fi, de asemenea, dăunător pentru glanda tiroidă, de aceea este esențial să iei în considerare și alți nutrienți. Zincul, proteinele, fierul și seleniul sunt unele dintre aceste substanțe nutritive esențiale.
Astfel, nucile, carnea de pui, ouăle sau leguminoasele sunt surse excelente care ajută la atenuarea efectelor hipotiroidismului.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Postul negru: o metodă controversată în medicina modernă. Cum afectează metabolismul și sănătatea generală și când devine periculos
Diferența între tremuratul ca răspuns fiziologic și semnal de alarmă. Cum recunoști simptomele ascunse din spatele frisoanelor
Când ar trebui administrate statinele pentru scăderea colesterolului. Ce este metoda PREVENT
Cauza care crește grăsimea abdominală. Dr. Florin Bălănică: Crește și rezistența la insulină
Aceasta poate fi o cauză care duce la grăsimea abdominală. Cum putem să prevenim apariția burții.
Boala care duce la creșterea colesterolului. Ruxandra Dobrescu: Provoacă boala cardiacă ischemică, risc de infarct și de accident vascular
O boală extrem de frecventă poate duce la creșterea colesterolului. Aceasta nici măcar nu are simptome evidente.
Osteoporoza. Cătălina Poiană: Un traumatism minim e căderea de la propria înălțime. Oasele se pot fractura spontan
Osteoporoza, cea mai frecventă boală metabolică osoasă care crește riscul de fractură.
Ghrelina: hormonul foamei și rolul său în comportamentul alimentar. Reglarea apetitului prin alimente bogate în fibre și proteine
Rezultate promițătoare pentru Elinzanetant în tratamentul bufeurilor la menopauză. O alternativă sigură la terapia hormonală pentru menopauză
Cancerul care nu prezintă simptome. Roxana Boanță: Pacienții nu au semne
Sindromul Cushing și hipercortizolismul: cauze, simptome și tratamente. Efectele nivelului crescut de cortizol asupra sănătății
Descoperă complexitatea sindromului Cushing, o tulburare hormonală determinată de niveluri ridicate de cortizol.
Vitamina D și rolul său în prevenirea bolilor autoimune. Ce sunt celulele T și cum sunt influențate de deficitul de vitamina D
Terapia hormonală în perimenopauză. Cum afectează vârsta biologică și care sunt riscurile de sănătate
Nouă semne de avertizare ale unui cancer greu de identificat. Diagnosticarea poate dura chiar și peste 4 ani. Imită afecțiuni mai puțin grave
Boala care poate conduce la șoc și deces dacă nu este tratată. Medicii o descoperă adesea accidental. Ce presupune tratamentul
Cum influențează suplimentele de calciu sănătatea oaselor și a organismului. Cine ar trebui să ia suplimente de calciu
Anca Țurcașiu, boală. Analiza banală pe care toți ar trebui să o facem: Mi-a ieșit destul de proastă. Obișnuiește-te, nu există remediu
Colesterolul nociv crește în timpul sărbătorilor cu 20%. Cele 3 zile din an cu cel mai mare număr de atacuri celebrale
Conform cercetărilor, nivelurile de colesterol nociv cresc semnificativ în timpul sărbătorilor, cu aproape 20%.
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Adevărul despre afirmația "am rezistență la alcool, am ficatul antrenat!" Dr. Romanescu, despre paharul de vin la masă: Așa apar ciroza și cancerul hepatic
Un obicei comun din timpul nopții poate indica o boală gravă. Este un semnal de alarmă
Un obicei comun din timpul nopții poate indica o boală gravă. Este un semnal de alarmă.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Boli diferite la bărbați și femei. Care sunt acestea și de ce un sex este mai predispus decât altul
Boli diferite la bărbați și femei. De ce un sex este mai predispus decât altul