ALIROCUMABUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ALIROCUMABUM - prospect. Acţiune: Hipocolesterolemiant; anticorp monoclonal care se leagă de proteina PCSK9 (proprotein-convertaza subtilizină-kexină de tip 9) care e o serinprotează care distruge receptorii pentru LDL-colesterol (LDLR) de la nivelul ficatului. Blocând activitatea acestei enzime, alirocumab împiedică degradarea LDLR, cu îmbunătăţirea clearance-ului LDL-colesterolului, conducând la scăderea nivelului plasmatic de LDL-colesterol. 

ALIROCUMABUM - prospect

Denumirea comercială: PRALUENT 

Prezentare: Soluție injectabilă în stilou injector (pen)/ seringă preumplută. 

Indicații: Hipercolesterolemie primară sau dislipidemie mixtă, asociat cu o statină +/-alte terapii hipolipidemiante la pacienţi la care doza maximă de statină nu a determinat atingerea valorilor ţintă ale LDL, sau singur sau în asociere cu alte terapii hipolipidemiante la pacienţi care nu pot lua statine. Dz: Subcutanat, 75-150 mg la 2 săpt. 

Contraindicații. Hipersensibilitate 

Atenție!: Prudenţă în insuficiența hepatică (IH) sau insuficiența renaă (IR) severe. Se monitorizează reacțiile adverse alergice grave. Nu se recomandă la copii sub 18 ani. Prudenţă în sarcină; alăptarea se întrerupe pe perioada adm. 

Reacții adverse: Frecvente: durere orofaringiană, rinoree, strănut; prurit; eritem, edem, durere, sensibilitate la nivelul locului de administrării Rare: hipersensibilitate, vasculită de hipersensibilitate; urticarie, eczemă numulară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel