ALIROCUMABUM - prospect

DCMedical Team / 29 apr 2021 / 12:55
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ALIROCUMABUM - prospect. Acţiune: Hipocolesterolemiant; anticorp monoclonal care se leagă de proteina PCSK9 (proprotein-convertaza subtilizină-kexină de tip 9) care e o serinprotează care distruge receptorii pentru LDL-colesterol (LDLR) de la nivelul ficatului. Blocând activitatea acestei enzime, alirocumab împiedică degradarea LDLR, cu îmbunătăţirea clearance-ului LDL-colesterolului, conducând la scăderea nivelului plasmatic de LDL-colesterol. 

ALIROCUMABUM - prospect

Denumirea comercială: PRALUENT 

Prezentare: Soluție injectabilă în stilou injector (pen)/ seringă preumplută. 

Indicații: Hipercolesterolemie primară sau dislipidemie mixtă, asociat cu o statină +/-alte terapii hipolipidemiante la pacienţi la care doza maximă de statină nu a determinat atingerea valorilor ţintă ale LDL, sau singur sau în asociere cu alte terapii hipolipidemiante la pacienţi care nu pot lua statine. Dz: Subcutanat, 75-150 mg la 2 săpt. 

Contraindicații. Hipersensibilitate 

Atenție!: Prudenţă în insuficiența hepatică (IH) sau insuficiența renaă (IR) severe. Se monitorizează reacțiile adverse alergice grave. Nu se recomandă la copii sub 18 ani. Prudenţă în sarcină; alăptarea se întrerupe pe perioada adm. 

Reacții adverse: Frecvente: durere orofaringiană, rinoree, strănut; prurit; eritem, edem, durere, sensibilitate la nivelul locului de administrării Rare: hipersensibilitate, vasculită de hipersensibilitate; urticarie, eczemă numulară. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy