Alte 4 cazuri cu Omicron, confirmate în România. Toate se află în izolare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus     FOTO pexels
Coronavirus FOTO pexels

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță sâmbătă, 11 decembrie, că s-au depistat alte 4 îmbolnăviri cu Omicron, tulpina sud-africană a infecției COVID.

Cei de la Ministerul Sănătății au anunțat sâmbătă, 11 decembrie, alte 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare -Dezvoltare "Cantacuzino".

”Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby,  pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR.

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti -Covid 19. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, arată o informare a Ministerului Sănătății.

Octavian Jurma consideră că ultima tulpina COVID - Omicron - nu ar fi ”blândă” cum susțineau unii. Acesta oferă cifre ca să-și susțină afirmația.

”Mă tem că varianta Omicron nu este chiar așa de blândă cum sperăm. Mai jos e ilustrată provincia Gauteng din Africa de Sud dar situația e acum similară în toată țară. În pandemia de COVID-19, curbă decesele debutează cam la 1-2 săptămâni după curbă internărilor (care la rândul sau e la 1-2 săptămâni în urmă infectărilor). (...) Noi nu reacționăm la ceea ce vine, ci la ceea ce a trecut. Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem și apoi ne mirăm de dezastrul lăsat de furtună. Prin urmare noi ne-am grăbit să adoptăm măsurile de relaxare înainte să aflăm cât de periculoasă este varianta Omicron. Dacă valul 5-Omicron se dovedește la fel de grav în România că valul 4-Delta, o să avem nevoie de 3 săptămâni de creștere cu minim 50% pentru a începe să luăm măsuri.

Să sperăm că pregătim de pe acum aceste măsuri, pentru că dacă plecăm de la un platou de 500 de cazuri noi pe zi, o să ajungem cu varianta Omicron la 10,000 de cazuri pe zi în mai puțîn de 3 săptămâni și o să auzim iarăși "dacă știam, altfel făceam, dar de unde să știm" și "noi v-am lăsat să va relaxați, dar voi sunteți de vină că v-ați relaxat". Vestea bună este că tu decizi în mare măsură dacă vei face parte din valul 5 sau nu, la fel cum ai decis dacă vei face parte din orice val. Masca, vaccinarea, distanțarea, igienă și testarea, rămân uneltele care îți măresc de sute de ori șansele de a ieși cu bine și din valul 5”, nota Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel