Dr Adrian Marinescu: poate varianta Omicron să reprezinte chiar acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat, pentru DC News, că varianta Omicron a COVID ar putea fi ”acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim”.

Medicul infecționist Adrian Marinescu a afirmat, într-un interviu pentru DC News, că ”Omicron ar putea să reprezinte acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim”.

Întrebat ce îndemn are pentru români înainte de sărbători, medicul Adrian Marinescu a răspuns:

”Să rămână calmi și echilibrați, poate mai mult decât până acum pentru că pandemia, chiar dacă nu s-a încheiat, va ajunge și în punctul în care vom vorbi de conviețuire. Eu cred că anul 2022 va fi un an mai bun apropo de această cale de mijloc, între viața noastră de zi cu zi și pandemie și că poate varianta Omicron să reprezinte chiar acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim. Exact ceea ce spuneam mai devreme, și atunci iarăși vom intra într-o normalitate de pandemie, cred că vom încerca să avem un fel de pseudo-normalitate în așa fel încât lucrurile să meargă mai departe”.

Tot luni, 6 decembrie, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat, la un post TV, că ”prima problemă a Omicron este transmisibilitatea”.

”A doua problemă: ocoleşte sau nu vaccinarea? A treia problemă: îmbolnăvirile mai grave. Nu ştim acum toate răspunsurile despre Omicron. Omicron este mai transmisibilă decât varianta Delta. În Africa de Sud, Omicron a generat o creştere exponenţială. În provincia din Africa de Sud, peste 60% dintre persoane trecuseră prin boală. Omicron poate să ocolească anticorpii. În 2-3 săptămâni vom afla dacă anticorpii pot neutraliza virusul. Omicron poate deveni tulpină dominantă. Vaccinarea protejează în continuare faţă de formele severe de boală. Şi persoanele trecute prin boală sau vaccinate vor răspândi virusul. Va fi nevoie de un alt set de măsuri. Nevaccinaţii sau cei care nu au fost expuşi bolii vor avea risc de îmbolnăvire. De aceea trebuie accelerată campania de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel