Alte 60 de persoane de la bordul vasului aflat în carantină în Japonia, infectate cu coronavirus

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vas de croazieră        Foto: Freewinds.org
Vas de croazieră Foto: Freewinds.org

Alte 60 de persoane aflate la bordul vasului de croazieră blocat în Japonia au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Vasul se află în carantină.

Alte circa 60 de persoane aflate la bordul pachebotului Diamond Princess, aflat în largul portului japonez Yokohama (în apropiere de Tokyo), au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus chinezesc.

Aceste noi cazuri urcă la 130 numărul total de persoane infectate pe această navă de croazieră aflată în prezent în carantină.

Diamond Princess a ajuns în urmă cu o săptămână în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.

Înainte de identificarea celor 60 de cazuri noi, 100 de pasageri şi membri ai echipajului fuseseră spitalizaţi, în timp ce celelalte circa 3.600 de persoane, în special pasageri în vârstă de diferite naţionalităţi, au rămas în carantină la bord. Această perioadă de carantină ar putea dura până pe 19 februarie, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Testele s-au limitat iniţial la persoane care prezentau simptome sau au intrat în contact cu un pasager debarcat la Hong Kong şi apoi testat pozitiv pentru coronavirus, însă ulterior acestea au fost extinse şi la subiecţii vulnerabili de la bord, în special la cei care s-au aflat în contact cu noile cazuri de contaminare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut vineri Japoniei să ia toate măsurile necesare pentru a-i asista pe pasagerii de pe Diamond Princess rămaşi la bord, inclusiv măsuri de sprijin psihologic.

Potrivit datelor actualizate în timp real, luni, la ora 11.00 erau 40.561 de persoane infectate, iar 910 au decedat până la această oră. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel