Alte două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în țară

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Alte două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost identificate în țară. Unul este în Maramureș și unul în județul Timiș.

Actualizare:

Bărbatul din Maramureș este din Baia Mare, s-a întors din Udinese (Italia) pe 25 februarie, cu febră. El s-a prezentat direct la medic, unde a rămas internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, fiind ulterior transferat la Cluj Napoca.

Starea lui este mai bună azi, după cum au arătat în cadrul unei conferințe susținute la MAI de către Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

A doua persoană infectată este o femeie de 38 de ani din Timișoara, care s-a întors din Bergamo (Italia). Pe 27 februarie s-a prezentat la spital, unde a fost testată și a rămas în izolare. Astăzi, testul ei a fost pozitiv la coronavirus și a rămas internată la Timișoara.

Urmează o ancehtă epidemiologică, atât în cazul de la Maramureș, cât și în cazul femeii din Timișoara, pentru a se identifica toate persoanele cu care cei doi pacienți au intrat în contact. 

 

Știrea inițială:

Încă două persoane au fost confirmate cu coronavirus. Una este din Maramureș, este vorba de un bărbat de 45 de ani și o persoană din județul Timiș.

Maramureșeanul se află internat la centrul din Cluj Napoca, după ce, inițial, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

În Maramureș sunt la această oră 212 persoane izolate la domiciliu, niciuna în carantină.

Zilnic vin zeci de maramureșeni care se întorc acasă din Italia; de ieri și până azi, 50 de maramureșeni au venit din Italia, majoritatea din zona de nord a țării.

 

 

Vom reveni cu amănunte 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel