An școlar 2020 - 2021. BOMBĂ! REFUZI să-ți duci copilul la școală din cauza pandemiei? Ce riști!

Angela Sabău |
Data publicării:
Sală de clasă
Sală de clasă

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat, pentru DC News, ce se întâmplă dacă un părinte refuză să își trimită copilul la școală, în contextul generat de Covid-19.

„Învățământul este obligatoriu în România, prin lege. Fapta părintelui de a nu își duce copilul la o unitate de învățământ, în noul an școlar, poate constitui o faptă gravă, care să ducă la decăderea din drepturi sau chiar rele tratamente aplicate minorului. Privarea dreptului la învățătură este stabilit chiar și de Înalta Curte ca făcând parte din relele tratamente aplicate minorului și se poate considera ca o infracțiune. Dar și în situația în care nu s-ar constata această infracțiune, putem avea o hotărâre de decădere din drepturile părintești pronunțată de o instanță civilă” a spus Bărbuceanu.

Citește declarația completă a avocatului pe DC NEWS

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel