Anafilaxia: medicamentul care ar putea preveni reacția alergică ce poate pune viața în pericol

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alergiile severe
Alergiile severe

Un medicament existent deja pe piață ar putea preveni anafilaxia, reacția alergică ce poate pune viața în pericol. În studiile pe celule umane și pe șoareci s-a dovedit eficient.

Un nou studiu al Northwestern Medicine arată că ar putea exista o pilulă care poate fi luată pentru a preveni anafilaxia, de la forma ușoară până la cea care pune viața în pericol, indiferent de cauză.

Medicamentele utilizate în studiu sunt cunoscute sub numele de inhibitori ai BTK. BTK reprezintă o enzimă numită tirozin kinaza Bruton, care se găsește în interiorul celulelor, inclusiv celulele mast. Motivul pentru care inhibitorii BTK acționează pentru a bloca reacțiile alergice este faptul că prin inhibarea sau blocarea enzimei BTK, mastocitele nu pot fi declanșate de alergeni și anticorpii alergici pentru a elibera histamina și alți mediatori alergici.

Studiul a utilizat trei inhibitori diferiți ai BTK, care au blocat reacțiile alergice atunci când au fost testate pe mastocite umane într-o eprubetă. În plus, studiul a utilizat un medicament oral aprobat de Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA, care a redus sau a prevenit cu succes reacțiile alergice, inclusiv reacții anafilactice grave, care pot pune viața în pericol, într-un studiu pe un model de șoarece cu anafilaxie, „umanizat”. Organele șoarecelui conțineau celule umane transplantate care, de-a lungul mai multor luni, s-au maturizat în mastocite umane, celulele primare care reacționează în timpul reacțiilor alergice.

Acesta ar fi primul tratament cunoscut pentru a preveni anafilaxia decât să evite alergenul.

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel