Anatomie Patologică/Analize de laborator

Superbacteriile, adică bacteriile rezistente la antibiotice, reprezintă o problemă de sănătate la nivel global. 

Scris de: Monika Baciu       22 iun, 19:47

Analizele medicale sunt esențiale pentru diagnosticarea unor boli.

Scris de: Monika Baciu       22 iun, 18:27

Deficitul de vitamina D afectează funcționarea organismului.

Scris de: Monika Baciu       21 iun, 23:31

Biopsie și examen anatomopatologic sunt două tipuri de analize ale țesuturilor. Medicii explică diferența între cele două.

Scris de: Monika Baciu       20 iun, 18:25

O boală alergică și autoimună a fost identificată pentru prima dată de cercetători. De vină ar fi mutația unei gene.

Scris de: Monika Baciu       16 iun, 14:47

Deficitul de potasiu are efecte negative asupra organismului. Care sunt simptomele, complicațiile și ce alimente conțin potasiu.

Scris de: Monika Baciu       14 iun, 11:11

Analizele medicale sunt esențiale pentru diagnosticarea unor boli.

Scris de: Monika Baciu       09 iun, 18:20

Bolile rare sunt cauzate, în marea lor majoritate, de modificări genetice.

Scris de: Monika Baciu       07 iun, 20:16

Sindromul morții subite cunoscut și sub numele de moarte instantanee sau moarte în pătuț, reprezintă decesul subit și inexplicabil al unui copil cu vârsta de mai puțin de un an.

Scris de: Monika Baciu       18 mai, 10:59

Preotul Constantin Necula a avertizat, la Conferința națională „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală” care se desfășoară la Sibiu, că după pandemia de COVID-19 urmează o mare bătălie, pentru că în acești ani pandemici „am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de...

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 11:30

Bacteriile din intestin ar putea influența nivelul colesterolului. Cercetătorii au descoperit patru gene care sunt implicate în reducerea colesterolului.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 07:31

Analizele de sânge sunt dintre cele mai importante în medicina modernă. Rămâne, însă, un mister pentru mulți pacienți de ce li se cere să nu mănânce înaintea acestor probe.

Scris de: Angela Sabău       29 iul, 13:13

Colesterolul și trigliceridele sunt considerate responsabile pentru o serie întreagă de boli grave. Dar cercetătorii au constat că și nivelurile prea scăzute ale acestora cresc riscul acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       11 apr, 13:00

Mutația genetică descoperită de oamenii de știință ar putea contribui la crearea unor medicamente pentru trei boli care afectează mușchii și creierul.

Scris de: Angela Sabău       11 apr, 11:08

Un dispozitiv portabil detectează infecțiile parazitare în doar 20 de minute, informează cercetătorii care l-au inventat folosind inteligența artificială și tehnologia bazată pe microscopie. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea UCLA din California, Los Angeles, diagnosticul...

Scris de: Alexandra Mănăilă       18 dec, 15:13

Inteligența artificială (AI) va schimba cu siguranță radiologia, dar adevăratul ei efect asupra medicinei nu va fi resimțit în imagistică, ci în laboratorul de patologie. Puterea patologiei digitale va fi "radicală", potrivit raportului, care subliniază criza de specialiști...

Scris de: Alexandra Mănăilă       04 dec, 15:25

O tehnologie concepută de cercetătorii Google a depășit câțiva medici patologi de top în clasificarea cancerului de prostată la un nivel standard, potrivit unei cercetări publicate recent. Sistemul de învățare profundă ar putea suplini o parte din lipsa specialiștilor...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 noi, 14:59

Cercetătorii au folosit modele pe șoareci pentru a urmări modul în care celulele imune sunt declanșate în timpul unui șoc anafilactic. Acestea descriu un mecanism anterior necunoscut în care o celulă imună nou identificată minează, în principiu, vasele de sânge...

Scris de: Dana Lascu       13 noi, 12:49

Un test de sânge care poate determina riscul de artroză cu 2 ani înainte de apariția primelor simptome reprezintă cea mai nouă metodă de diagnosticare a reumatismului. 

Scris de: Steluța Indrei       10 aug, 15:59

1
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0