Anatomie Patologică/Analize de laborator

Bacteriile din intestin ar putea influența nivelul colesterolului. Cercetătorii au descoperit patru gene care sunt implicate în reducerea colesterolului.

Scris de: Angela Sabău       17 iun 2020 / 07:31

Analizele de sânge sunt dintre cele mai importante în medicina modernă. Rămâne, însă, un mister pentru mulți pacienți de ce li se cere să nu mănânce înaintea acestor probe.

Scris de: Angela Sabău       29 iul 2019 / 13:13

Colesterolul și trigliceridele sunt considerate responsabile pentru o serie întreagă de boli grave. Dar cercetătorii au constat că și nivelurile prea scăzute ale acestora cresc riscul acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       11 apr 2019 / 13:00

Mutația genetică descoperită de oamenii de știință ar putea contribui la crearea unor medicamente pentru trei boli care afectează mușchii și creierul.

Scris de: Angela Sabău       11 apr 2019 / 11:08

Un dispozitiv portabil detectează infecțiile parazitare în doar 20 de minute, informează cercetătorii care l-au inventat folosind inteligența artificială și tehnologia bazată pe microscopie. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea UCLA din California, Los Angeles, diagnosticul...

Scris de: Alexandra Mănăilă       18 dec 2018 / 15:13

Inteligența artificială (AI) va schimba cu siguranță radiologia, dar adevăratul ei efect asupra medicinei nu va fi resimțit în imagistică, ci în laboratorul de patologie. Puterea patologiei digitale va fi "radicală", potrivit raportului, care subliniază criza de specialiști...

Scris de: Alexandra Mănăilă       04 dec 2018 / 15:25

O tehnologie concepută de cercetătorii Google a depășit câțiva medici patologi de top în clasificarea cancerului de prostată la un nivel standard, potrivit unei cercetări publicate recent. Sistemul de învățare profundă ar putea suplini o parte din lipsa specialiștilor...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 noi 2018 / 14:59

Cercetătorii au folosit modele pe șoareci pentru a urmări modul în care celulele imune sunt declanșate în timpul unui șoc anafilactic. Acestea descriu un mecanism anterior necunoscut în care o celulă imună nou identificată minează, în principiu, vasele de sânge...

Scris de: Dana Lascu       13 noi 2018 / 12:49

Un test de sânge care poate determina riscul de artroză cu 2 ani înainte de apariția primelor simptome reprezintă cea mai nouă metodă de diagnosticare a reumatismului. 

Scris de: Steluța Indrei       10 aug 2018 / 15:59

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy