Șansa pe care Institutul Fundeni a avut-o în plină pandemie. Manager: Ne-a ușurat foarte mult activitatea

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
teste coronavirus
teste coronavirus

Managerul Institutul Fundeni, conf dr Anca Coliță, a vorbit la DC Medical despre șansa de a avea un laborator propriu unde să se facă teste pentru depistarea infecției COVID-19.

”Foarte devreme în evoluția acestei pandemii am realizat că trebuie să avem propriul nostru laborator de testare pentru identificarea virusului”, afirmă conf dr Anca Coliță, managerul Institutului Clinic Fundeni, pentru DC Medical. Acesta mai spune că profesioniști coordonați de medicul Ileana Constantinescu au reușit să pună la punct, rapid, tot ceea ce înseamnă laborator de testare pentru COVID-19.

”Am început de pe data de 6 aprilie să testăm în Institut, ceea ce, dintr-o dată, ne-a ușurat foarte mult activitatea și ne-a făcut să fim mai relaxați și să putem primi cu mai multă ușurință pacienții pentru că am reușit să-i testăm pe toți. (...) Am făcut eforturi de obținere a unor sponsorizări - strict la testare - pentru a putea controla atât siguranța personalului, cât și a controla pacienții pentru că - dintre pacienți, marea majoritate, au fost identificați ca asimptomatici. (...) Cu măsuri speciale, de protecție personală, și având niște teste în spate pentru pacienți și - periodic, pentru personal - am reușit să continuăm activitatea.

Cei de la laborator au făcut teste de identificare a infecției pentru întreaga platformă de unități medicale existente la Fundeni: Institutul de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară, Institutul de Oncologie București. ”Am avut contracte și cu alte spitale din București. Am primit la testare și probele pe care le-a trimis DSP-ul pentru că așa e normal”, consideră managerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel