Anticorpii de lamă, soluție și în infecția COVID. Ce utilizare le-au mai descoperit cercetătorii

Florina Pop |
Data publicării:
Celule
Celule

Un tip de anticorpi produși de o specie de lamă ar putea preveni infecțiile și ar putea detecta particulele de virus.

Cercetătorii Institutului Național de Sănătate, SUA, au izolat un set de anticorpi sau „nanocorpi”, produși de o lamă numită Cormac, care ar putea fi folosiți în lupta împotriva infecției COVID.

Rezultatele preliminare sugerează că cel puțin unul dintre acești nanocorpi, numit NIH-CoVnb-112, ar putea preveni infecțiile și detecta particulele de virus SARS-CoV-2. În plus, nanocorpul pare să funcționeze la fel de bine, fie sub formă lichidă, fie sub formă de aerosoli, sugerând că ar putea rămâne eficient după inhalare.

Cercetătorii au dezvoltat o metodă care ar izola nanocorpii ce blochează infecțiile: au imunizat lamele Cormac de cinci ori pe parcursul a 28 de zile cu o versiune purificată a proteinei SARS-CoV-2. După testarea a sute de nanocorpi, au descoperit că acest tip de lamă a produs 13 nanocorpi care ar putea fi candidați puternici. În plus, din unele cercetări, acest tip de anticorpi par a da rezultate într-o anumită afecțiune a sângelui

”Unul dintre lucrurile interesante legate de nanocorpi este că, spre deosebire de majoritatea anticorpilor obișnuiți, aceștia pot fi aerosolizați și inhalați pentru a acoperi plămânii și căile respiratorii. (...) Deși avem mult mai mult de lucru înainte, aceste rezultate reprezintă un prim pas promițător”, susțin cercetătorii, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Sănătate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel