Apă cu lămâie, bună, dar cu moderație: 4 efecte negative, dacă faci exces

Angela Sabău |
Data publicării:
Lămâile au efecte benefice asupra sănătății
Lămâile au efecte benefice asupra sănătății

Toată lumea știe despre beneficiile consumului de apă cu lămâie. Și nu în zadar s-a scris atât de mult despre efectele acestui leac universal. Însă are și unele contraindicații.

Consumul zilnic de apă cu lămâie pe stomacul gol este unul dintre cele mai intens analizate și publicate în mediul virtual. Dar această băutură rapidă poate face și rău, nu doar bine.

Deși puteți sublinia numeroasele beneficii pe care le are de oferit, cum ar fi digestia îmbunătățită, respirația proaspătă și aportul de vitamina C, nu putem respinge faptul că totul este bun cu moderație. Așadar, dacă vrei să ai tot ce este mai bun din apă cu lămâie și să te bucuri de beneficiile acesteia fără nicio deteriorare, este important să o bei cu moderație.

Iată 4 motive pentru care ar trebui să bei apă cu lămâie cu moderație.

Poate să provoace carii dentare

Consumul zilnic de apă cu lămâie poate provoca deteriorarea smalțului dentar și, de asemenea, poate să provoace carii. Motivul este acidul prezent în sucul de lămâie.

Poate provoca greață și arsuri la stomac

Dacă bei prea multă apă cu lămâie poate provoca arsuri la stomac și greață. Este din nou din cauza prezenței acizilor în lămâie.

Poate deranja stomacul

Apa cu lămâie, dacă este luată în cantități mari și pentru prea mult timp, se poate dovedi a fi dură pentru stomac. Vă poate deranja stomacul și poate chiar agrava complicațiile gastro-intestinale, dacă există.

Poate provoca urinare frecventă

Unii oameni pot raporta deshidratarea și urinarea frecventă ca efecte secundare probabile ale consumului de prea multă apă cu lămâie. Mai multe studii sugerează că sucul de lămâie este bogat în acid ascorbic sau vitamina C, care este un diuretic. Încurajează producția de urină în rinichi, prin urmare, ajutând organismul să scape mai rapid de excesul de sare și lichide. Prin urmare, acest lucru s-ar putea să vă lase nevoia de a face o vizită la toaletă mai des ca niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel