Aparatură vitală secțiilor de terapie neonatală din Suceva. Valoarea donației

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Salvaţi Copiii România va accelera programului de dotare a maternităţilor din România. Organizaţia a donat aparatură de terapie neonatală în judeţul Suceava.

Aparatură, donație. ”Salvaţi Copiii România a decis accelerarea programului de dotare a maternităţilor din România, astfel încât tuturor nou-născuţilor să le fie asigurată şansa la viaţă. Organizaţia a donat aparatură medicală vitală secţiilor de terapie neonatală din trei localităţi din judeţul Suceava, în valoare totală de 28.730 de euro”, așa începe un comunicat al Salvați Copiii România.

În urma solicitărilor primite, Salvaţi Copiii România a decis dotarea suplimentară a trei unități medicale din județul Suceava: Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc cu o lampă de fototerapie, un sterilizator de biberoane, un cântar pentru nou-născuţi, un taliometru, un aspirator de secreţii nazale şi patru paturi pe rotile cu saltele; a Spitalului Municipal Fălticeni cu un incubator de terapie; a Cabinetului Medical Dolheşti cu un analizor de hemoglobină, un analizor pentru diferenţierea celulelor albe din sânge, un analizor timp de coagulare, un cântar pentru nou-născuţi, un tensiometru şi un taliometru.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea de-a şasea dotare pe care organizaţia Salvaţi Copiii o face în judeţul Suceava, echipamentele anterioare având o valoare toală de 112.000 de Euro.

”Toate dotările au fost posibile şi datorită contribuţiei comunităţii locale care, fie în postura de societate comercială, fie în cea de persoană fizică, a donat prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ, a participat şi a susţinut organizarea Maratonului Cetăţii Suceava 2018, ediţia a II-a şi a redirecţionat 2% din impozitul pe venit”, se mai arată în comunicat.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, spune că ”dotarea maternităţilor din întreaga ţară este, din punctul de vedere al necesităţii, o prioritate vitală pentru România”: ”Până ajunge şi o prioritate pentru politicile publice, e nevoie de acţiunea şi de solidaritatea noastră. Toţi nou-născuţii au dreptul la viaţă şi, de multe ori, aceasta depinde de un incubator, un ventilator de suport respirator sau de altă aparatură medicală necesară”.

Aparatură, donație: cum putem ajuta

Cei care vor să dea o mână de ajutor o pot face înscriindu-se la una dintre cursele Maratonului Cetății Suceava pe maratonulcetatiisuceava.ro. Toţi cei care doresc să susţină cauza Salvaţi Copiii de dotare a maternităţilor cu echipamente medicale pentru nou-născuţi pot dona online pentru susţinerea echipei de alergători AICI.

Salvați Copiii România estimează că, până la sfârşitul anului, numărul maternităţilor dotate în cadrul programului de combatere a mortalităţii infantile, derulat de Salvaţi Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente.

Motivul pentru care a fost ales județul Suceava pentru a dona aparatură secțiilor de nou-născuți are la baza cifre îngrijorătoare: rata mortalităţii infantile a crescut de la 7,1 în 2017, la 8,6 la mia de copii născuţi vii, în 2018. Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România să direcționeze 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel