Sucul de Apio, băutura miraculoasă pentru sănătate și DIETĂ. Ce este și ce beneficii are

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Suc de Apio, bun pentru sănătate și dietă. Foto: Freepick @jcomp
Suc de Apio, bun pentru sănătate și dietă. Foto: Freepick @jcomp

Ce este Apio și cum prepari unul dintre cele mai bune sucuri naturale antiinflamatoare și tonice pentru sănătate. 

Este vorba despre Apio, plantă bogată în sodiu bioactiv care conține 95% apă și are foarte puține calorii. 

Sucul făcut din această plantă, consumat pe stomacul gol, este considerat de specialiști unul din cele mai bune sucuri naturale antiinflamatoare şi tonice pentru sănătate.

Ce este Apio? Cum faci sucul de Apio

Apio este denumirea comercială, provenită din spaniolă, pentru tulpina de țelină de pețiol. Tulpinile de apio sunt crocante și au gust de țelină.

Rețeta sucului este cât se poate de simplă și rapidă. Iei tulpinile țelinei, le speli bine și apoi le adaugi într-un blender fără a adăuga alte ingrediente.

Sucul obținut se consumă ca atare și are rezultate spectaculoase în organism. 

Conținutul caloric al sucului este scăzut, având 16 calorii/100g, motiv pentru care este consumat în timpul dietelor de slăbire.

Există și alte rețete pentru Apio, pentru că are o aromă bogată și poate fi consumată atât crudă, cât și gătită.

În cazul în care nu vrei să bei suc din această plantă, poți face o supă cremă sau chiar un piure. De asemenea, le poți mura sau poți face o salată răcoritoare pe timpul verii, alături de iaurt și portocale sau într-o salată de mere. Poți alătura Apio ca garnitură alături de pui sau pește. 

Ce beneficii are sucul de Apio

 

Apio are un conținut mare de vitamine: A, B1, B2, B6, B9, C, E şi K, conţine săruri de oligoelemente cofactor, precum şi mai mult de 60 de oligoelemente ce acţionează simbiotic pentru detoxifierea organismului, conține fibre și conţine compuşi anticancerigeni.

În plus, Apio mai conţine cumarină, un compus chimic natural regăsit în multe plante. În ciuda toxicității compusului chimic, plantele care conțin cumarină au multe beneficii pentru sănătate.

Mai mult, Apio mai conţine magneziu, zinc, fier, sulf, cupru, siliciu şi fosfor, are numeroase enzime și coenzime, dar și uleiuri esenţiale 

Apio are un rol important în:

1. Stimularea circulației sangvine

2. Tonifierea și purificarea mucoasei intestinale

3. Calmarea bronșitei

4. Reglarea tensiunii

5. Stimularea glandele suprarenale

6. Eliminarea toxinelor din organism, în special din ficat şi tractul intestinal

7. Scade nivelul de colesterol LDL

8. Reduce inflamația cronică

9. Previne și tratează pietrele la rinichi

10. Ajută la vindecarea acneei

Apio ajută și la normalizarea producţiei de acid clorhidric în stomac, prevenind astfel stagnarea alimentelor în stomac şi intrarea acestora în putrefacţie avansată.

Sucul de Apio sau țelină, un adevărat medicament pentru durerile de stomac. Cum trebuie băut, de fapt

 

"Cel mai eficient tratament pentru corectarea simptomelor gastrointestinale și primul pas în tratarea oricăror afecțiuni din acest segment constă în refacerea capacității stomacului de a produce acid clorhidric și întărirea sistemului digestiv. Există o metodă extrem de eficientă și simplă: bea zilnic pe stomacul gol între 200-500 ml suc proaspăt de apio sau de rădăcină de țelină, amestecat cu apă.

Acest suc este cu adevărat miraculos, deși există mai multe amestecuri de sucuri pe care mulți le folosim dimineața, toate excelente pentru starea de sănătate. Dar, dacă vrei să îmbunătățești funcționalitatea gastrointestinală, atunci este recomandat să bei doar suc de țelină. Funcția digestivă va fi îmbunătățită în scurt timp și ar fi bine să nu te lași înșelat de simplitatea acestui tratament.

Practic, sucul de apio sau cel de țelină ajută stomacul să-și refacă capacitatea optimă de producere a acidului clorhidric. 

Iată cum trebuie să procedezi:

pe stomacul gol, dimineața sau în altă parte din zi – după 2 ore de la servirea ultimei mese - spală o legătură proaspătă de tulpină de țelină sau 1/4 dintr-o rădăcină țelină; stoarce și combină cu apă, în proporția în care simți că poate fi băut, fără disconfortul gustului intens al țelinei; bea imediat sucul înainte de oxidarea, proces prin care își pierde mult din calitățile vindecătoare.

Bogăția în compuși de sodiu și săruri minerale aduce beneficii pentru digestia întregii zile iar în timp, substanțele nutritive și sărurile minerale vor reface capacitatea stomacului de a produce acid clorhidric. Este bine de știut că mai tot timpul nu avem o singură problemă digestivă, ci mai multe. 

Concluzia? Te poți recupera, crescând producția de acid clorhidric din stomac și întărind enzimele digestive din organism cu ajutorul unei plante miraculoase care poate fi găsită pretutindeni în lume", a scris dr. biolog Lavinia Bratu pe blogul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel