Aplicație pentru depistarea persoanelor bolnave de COVID-19

Adisa Codruț / 17 apr 2020 / 16:19
Știrile zilei
Știrile zilei

Italia a ales o aplicaţie pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave în lupta sa împotriva epidemiei de COVID-19, care va fi folosită în scurt timp în mai multe regiuni test.

COVID-19, aplicație. Domenico Arcuri, comisarul guvernului italian pentru criza COVID-19, a semnat joi, 16 aprilie, un decret pentru utilizarea aplicaţiei 'Immuni' creată de o companie din Milano, a precizat guvernul italian. Aplicaţia, creată cu sprijinul unui centru medical, respectă regulile enunţate de Uniunea Europeană. Se bazează pe tehnologie bluetooth, scrie Agerpres.

Dacă o persoană care foloseşte aplicaţia descoperă că este pozitivă cu COVID-19, ea este cea care îşi trimite datele unui server care analizează istoricul deplasărilor pentru a stabili toate contactele prin bluetooth ale persoanei bolnave şi îi avertizează pe cei susceptibili să fi intrat în contact cu ea. Compania care a creat aplicația a cedat gratuit guvernului toate drepturile de utilizare a aplicaţiei, precum şi viitoarele actualizări, conform aceleiaşi surse.

În lupta împotriva epidemiei care a făcut peste 22.000 de morţi şi a îmbolnăvit oficial aproape 170.000 de persoane, Italia va introduce progresiv teste serologice pentru a detecta persoanele care au dezvoltat o formă de imunitate împotriva noului coronavirus prin prezenţa de anticorpi. Attilio Fontana, preşedintele regiunii Lombardia, cea mai afectată din Italia, cu aproape 12.000 de decese, a anunţat astfel lansarea la 21 aprilie a acestor teste serologice în numeroase zone din regiunea sa.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy