Aplicație pentru depistarea persoanelor bolnave de COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

Italia a ales o aplicaţie pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave în lupta sa împotriva epidemiei de COVID-19, care va fi folosită în scurt timp în mai multe regiuni test.

COVID-19, aplicație. Domenico Arcuri, comisarul guvernului italian pentru criza COVID-19, a semnat joi, 16 aprilie, un decret pentru utilizarea aplicaţiei 'Immuni' creată de o companie din Milano, a precizat guvernul italian. Aplicaţia, creată cu sprijinul unui centru medical, respectă regulile enunţate de Uniunea Europeană. Se bazează pe tehnologie bluetooth, scrie Agerpres.

Dacă o persoană care foloseşte aplicaţia descoperă că este pozitivă cu COVID-19, ea este cea care îşi trimite datele unui server care analizează istoricul deplasărilor pentru a stabili toate contactele prin bluetooth ale persoanei bolnave şi îi avertizează pe cei susceptibili să fi intrat în contact cu ea. Compania care a creat aplicația a cedat gratuit guvernului toate drepturile de utilizare a aplicaţiei, precum şi viitoarele actualizări, conform aceleiaşi surse.

În lupta împotriva epidemiei care a făcut peste 22.000 de morţi şi a îmbolnăvit oficial aproape 170.000 de persoane, Italia va introduce progresiv teste serologice pentru a detecta persoanele care au dezvoltat o formă de imunitate împotriva noului coronavirus prin prezenţa de anticorpi. Attilio Fontana, preşedintele regiunii Lombardia, cea mai afectată din Italia, cu aproape 12.000 de decese, a anunţat astfel lansarea la 21 aprilie a acestor teste serologice în numeroase zone din regiunea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel