Aproape 200 de canadieni care se află în China vor să se repatrieze

Adisa Codruț / 31 ian 2020 / 09:25
Infecția e dată de un coronavirus
Infecția e dată de un coronavirus

Aproape 200 de canaidieni care se află în China vor să se repatrieze. În Canada a fost confirmat al treilea caz de infectare cu coronavirus.

Aproape 200 de canadieni care se află în regiunea din China afectată de noul coronavirus au solicitat asistenţă consulară pentru a fi repatriaţi, a anunţat guvernul canadian, în timp ce a fost confirmat al treilea caz de infectare cu coronavirus în Canada.

Potrivit cotidianului de limba engleză Globe and Mail, membri ai familiilor de diplomaţi consideraţi ca „vulnerabili” la infecţie urmează să fie repatriaţi în Canada, însă Ministrul Afacerilor Externe canadian nu a putut confirma această informaţie.

Persoanele considerate „vulnerabile” sunt persoane cu patologii medicale, cele peste 65 de ani şi cele cu vârsta sub 5 ani.

Riscul de contaminare este „scăzut, deoarece deplasările către şi din regiunea afectată din China devin din ce în ce mai dificile”, a explicat ministrul canadian al Sănătăţii, Patty Hajdu, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

„Avem un sistem foarte sofisticat în Canada”, a adăugat ea, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat că epidemia din China este o situaţie de urgenţă internaţională.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy