Aproape 200 de canadieni care se află în China vor să se repatrieze

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecția e dată de un coronavirus
Infecția e dată de un coronavirus

Aproape 200 de canaidieni care se află în China vor să se repatrieze. În Canada a fost confirmat al treilea caz de infectare cu coronavirus.

Aproape 200 de canadieni care se află în regiunea din China afectată de noul coronavirus au solicitat asistenţă consulară pentru a fi repatriaţi, a anunţat guvernul canadian, în timp ce a fost confirmat al treilea caz de infectare cu coronavirus în Canada.

Potrivit cotidianului de limba engleză Globe and Mail, membri ai familiilor de diplomaţi consideraţi ca „vulnerabili” la infecţie urmează să fie repatriaţi în Canada, însă Ministrul Afacerilor Externe canadian nu a putut confirma această informaţie.

Persoanele considerate „vulnerabile” sunt persoane cu patologii medicale, cele peste 65 de ani şi cele cu vârsta sub 5 ani.

Riscul de contaminare este „scăzut, deoarece deplasările către şi din regiunea afectată din China devin din ce în ce mai dificile”, a explicat ministrul canadian al Sănătăţii, Patty Hajdu, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

„Avem un sistem foarte sofisticat în Canada”, a adăugat ea, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat că epidemia din China este o situaţie de urgenţă internaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel