Arhiepiscopul Pimen, infectat cu COVID-19. Anunțul Patriarhiei Române

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Starea generală de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este bună, anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române, care citează o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Boli Infecţioase"Matei Balş", Cătălin Apostolescu.

"Purtătorul de cuvânt al spitalului bucureştean a relatat marţi că ierarhul are o stare generală bună. Cei împreună cu care a oficiat liturghia de Înviere la Suceava nu prezintă simptome", precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a precizat marţi că arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor are o pneumonie medie-severă, o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19, iar vârsta sa îl vulnerabilizează.

Totodată, Bănescu a arătat că DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea 'Sfântul Ioan', unde îşi are sediul Arhiepiscopia.

"Dincolo de ceea ce ştim deja cu toţii, toate informaţiile despre starea de sănătate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl îngrijesc la Spitalul 'Matei Balş' şi cărora le mulţumim. Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severă, că are o simptomatologie clară de contaminare cu COVID şi că vârsta sa îl vulnerabilizează. Astăzi (n.r. - marţi), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea 'Sfântul Ioan' din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia. Până în acest moment toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop. Informaţiile despre evoluţia situaţiei le vom afla toţi exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat pentru Agerpres Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel