Aromataza, enzima din creierul barbatilor care controlează dorința sexuală

Cercetătorii au descoperit că locația dorinței sexuale masculine se află anumite regiuni ale țesutului cerebral în care este prezentă o enzimă importantă numită aromatază.

Deși oamenii de știință au investigat aromataza, ei nu înțeleg încă funcțiile complete ale acestei enzime în creierul adult.

Într-un studiu recent, efectuat la șoareci, o echipă de cercetători de la Northwestern Medicine din Chicago, IL și Laboratorul Național Frederick for Cancer Research, cercetătorii au descoperit mai multe detalii despre acțiunile acestei enzime în creierul adult.

Descoperirile apar în revista medicală Endocrinology.


În creier, aromataza transformă testosteronul, un hormon care conduce activitatea sexuală la bărbați, în estradiol, care este un tip de estrogen.

Oamenii de știință au arătat că estrogenii sunt importanți pentru controlul funcției de reproducere la ambele sexe. În plus, estrogenii sunt critici pentru rolurile funcționale și organizaționale în dezvoltarea creierului și comportamentul adulților.

Aromataza și comportamentul sexual masculin

Pentru a determina dacă aromataza cerebrală este esențială pentru activitatea sexuală normală a bărbaților, cercetătorii din au dezvoltat șoareci cărora le lipsea aromataza în creier.

La acești șoareci masculi, activitatea sexuală a fost redusă cu aproximativ 50%. Această scădere a activității a avut loc chiar și în prezența unor niveluri  ridicate de testosteron în sângele lor, comparativ cu grupul de control. Șoarecii care nu au putut produce aromatază în nicio zonă a corpului, inclusiv în creier, nu au prezentat deloc activitate sexuală.

 

„Șoarecii masculi și-au pierdut parțial interesul pentru sex”, afirmă autorul studiului, Dr. Hong Zhao, profesor doctor în obstetrică și ginecologie la Universitatea Northwestern Feinberg School of Medicine.

Dr. Zhao subliniază în continuare rolul cheie al aromatazei în producția de estrogen. „Estrogenul are funcții la bărbați și femei. Testosteronul trebuie transformat în estrogen pentru a determina dorința sexuală la bărbați ”, explică ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel