Urmărește dezbaterea live

Astm și eczeme, cum sunt afectați adolescenții

Adolescenții se mențin activi în ciuda astmului sau a eczemei de care suferă, constată oamenii de știință care au aruncat o privire asupra modului în care tinerii sunt afectați de astm, eczemă sau obezitate.

Cercetătorii Universității din Bristol au constatat ca atât fetele, cât și băieții la vârsta de 12, 14 și 16 nu sunt sedentari chiar dacă suferă de astm sau eczeme în comparație cu colegii lor. Adolescenții care erau obezi totuși, erau mai puțin activi și aveau și perioade de inactivitate crescute.

Studiul derulat este primul de acest fel și a utilizat datele în timp pentru a evalua impactul bolilor asupra nivelurilor de activitate. Oamenii de știință au folosit date de la 6473 de adolescenți care poartă accelerometre, rapoartele clinice despre astm sau eczeme, împreună cu măsurători de greutate și înălțime, Toate informațiile au fost preluate din studiul Bristol privind copiii din anii 90.

20% dintre copii erau diagnosticați cu eczeme, 9% cu astm bronșic și 20% cu obezitate la vârsta de unsprezece ani în Marea Britanie. Deși cercetarea nu a examinat severitatea astmului și a eczemei, acum există o anumită reasigurare că bolile nu sunt neapărat o barieră pentru un stil de viață sănătos și că nu sunt necesare planuri de fitness adaptate.

,,Constatările noastre ar trebui să-i liniștească pe părinți că, deși adolescenții lor se confruntă cu afecțiuni pe termen lung, cum ar fi astmul și eczema, nu am descoperit nicio activitate fizică redusă. Tinerii studenți, atât fete cât și băieți, au păstrat aceleași niveluri de activitate moderată până la viguroasă ca și colegii lor care nu aveau condițiile. Datorită datelor despre copiii din anii '90, am fost capabili să ne uităm la tineri pe o perioadă lungă de timp, folosind multe teste diferite, ceea ce face ca studiul nostru să pună la îndoială percepția că astmul și eczema influențează calitatea vieții în acest fel. Următorii pași ar fi de a examina orice diferențe de activitate la tinerii cu astm bronsic sau sever sau eczema”, a declarat profesorul Russ Jago de la Centrul pentru Exerciții, Nutriție și Științe ale Sănătății de la Universitatea din Bristol, potrivit Science Daily.com.

Studiul integral îl puteți citi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel