AVC: Vești proaste pentru cei sub 50 de ani care muncesc 10 ore pe zi

Florina Pop |
Data publicării:
Materie cenușie
Materie cenușie

Angajații sub 50 de ani, care lucrează 10 ore pe zi, timp de un deceniu, sunt cu 45% mai expuși decât ceilalți să facă un accident vascular cerebral, susține un studiu.

AVC, vești proaste. Un studiu francez pe circa 145.000 de angajați, început în 2012, arată că angajații sub 50 de ani care lucrează 10 ore pe zi, timp de un deceniu, sunt mai predispuși cu 45% să facă un atac cerebral vascular, informează dailymail.co.uk. Cercetarea a fost făcută de Spitalul din Paris sub coordonarea profesorului Alexis Descatha și publicată în revista Stroke.

AVC, vești proaste: rezultatul surprinzător

Datele problemei nu s-au schimbat nici când cercetătorii au adăugat alți factori de risc legați de inimă sau AVC anterioare.
Ceea ce i-a luat prin surprindere la rezultate a fost că dintre participanți - cu vârste între 18 și 69 de ani – cei mai expuși riscului de AVC au fost cei tineri.

„Asocierea între 10 ani de ore de muncă și accident vascular cerebral au părut mai puternice pentru persoanele sub 50 de ani. (...) A fost neașteptat. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora această constatare", a apreciat Alexis Descatha.

Acestuia i-a atras atenția și programul de lucru al angajaților din domeniul sănătății, care sunt și ei incluși în „lista" profesiilor predispuse, timp, la AVC: oamenii de afaceri, directorii executivi, agricultorii, managerii. Însă, aceștia din urmă, au subliniat autorii studiului, ar avea un oarecare control asupra programului de muncă.

Cercetătorii nu au oferit nicio explicație de ce angajații care lucrează ore lungi sunt mai susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral. Au amintit că ședințele lungi pot duce la obezitate și la creșterea tensiunii arteriale, care sporesc riscul de accident vascular cerebral.

AVC, vești proaste: alte cercetări

Alte studii au sugerat, de asemenea, că un program îndelungat de muncă crește riscul de fibrilație atrială, o rată anormală de ritm cardiac anormal de rapidă, și poate duce la AVC, insuficiență cardiacă și chiar demență.

O cercetare la care au participat peste 85.500 de angajați britanici și scandinavi a constatat, după 2 ani de analize, că oamenii care au lucrat cel puțin 55 de ore pe săptămână au fost cu 40% mai multe șanse de a dezvolta fibrilație atrială în următorii 10 ani decât cei care lucrează 35-40 de ore. DailyMail mai amintește că britanicii ar avea cele mai lungi zile lucrătoare din Europa.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel