Avertismentul președintelui: dacă după o măsură cresc numărul de cazuri, măsura se ia înapoi

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Șeful statului a subliniat marți după-amiaza, 28 aprilie, că deși anumite restricții după 15 mai vor fi reduse, totuși ”e nevoie de mare atenție”.

COVID-19, avertisment. Președintele statului, Klaus Iohannis, a declarat, într-o conferință de presă, marți după-amiaza, 28 aprilie, că în acets moment pot fi trase concluzii și concluzii statistice.

”Societatea românească a dovedit maturitate. Se discută foarte mult despre măsurile de relaxare. Sigur vom ajunge și acolo. (...) Am menționat că, după 15 mai, anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită. Și poate să distrugă rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. (...) Sunt conștient că oamenilor le-a fost greu să-și ducă astfel viața. (...) repet: pericolul nu a trecut. E nevoie de mare atenție; că relaxăm anumite măsuri aceasta nu înseamnă că revenim la realitatea pe care am cunoscut-o înainte. (...) Experții spun că nu se știe când vom reveni”, a afirmat președintele.

Acesta a amintit câteva dintre măsurile de restricție de după 15 mai: masca va fi obligatorie, întâlnirile mai mult de 3 persoane nu sunt permise, ieșirile din localitate nu sunt avizate decât în baza unui motiv serios; marile festivaluri nu vor avea loc anul acesta.

”Dacă după o măsură cresc numărul de cazuri (n. r. de COVID-19), măsura se ia înapoi”, a adăugat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel