Iohannis, declarații 21 aprilie: Va trebui să trăim cu anumite restricții

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele statului a declarat marți, 21 aprilie, că dacă numărul de infectări cu COVID-19 va scădea atunci se va putea discuta de măsuri de relaxare.

Președintele României Klaus Iohannis a declarat marți, 21 aprilie, că se vor lua măsuri de relaxare dacă numărul de infectări va scădea. ”Va trebui să trăim cu anumite restricții”, subliniază președintele bazându-se pe afirmațiile specialiștilor. 

Înainte de această afirmație, șeful statului a mulțumit românilor că au respectat măsurile de sărbători. ”Sunt foarte bucuros să constat că am reuşit să facem ce ne-am propus. (...) Mulţumiri speciale medicilor şi personalului medical”, a declarat Iohannis. Acesta a subliniat ”câteva chestiuni cu iz clar negativ” amintind incidentele violente din țară, pe care le-a condamnat ”cu fermitate”.

Iar legat de perioada de relaxare care va fi instituită după data de 15 mai a declarat:

”Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. (...) După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă respectăm măsurile, e clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută în paşi. Virusul nu va dispărea, va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Aceste chestiuni se hotărăsc în baza dovezilor ştiinţifice şi medicale de către politicieni. Toate deciziile se vor lua în baza unor dovezi ştiinţifice, medicale, şi după rezultatele din teritoriu. În niciun caz nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se profileze politic sau în alt fel.

Am avut un contraexemplu de la un institut a apărut cu o documentaţie care venea să explice cum trebuie făcut. Aşa nu se poate. A apărut o idee care a dus la nelinişte: într-un astfel de plan cineva propunea o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar luate de acasă. Aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, care se protejează dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun clar: staţi liniştiţi! Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în populaţie, ori panica e ultimul lucru de care avem nevoie. Revin, toată lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv cei consideraţi experţi. Nu trebuie să avem un plan pentru fiecare, ci un plan pentru România. Ori la acest plan lucrăm împreună cu Guvernul Orban”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel