Avocado, castravete, roșii și alte alimente despre care credeai că sunt legume. De fapt, sunt fructe

Uneori, distincția între fructe și legume poate fi complexă. Există alimente care se consumă ca și cum ar fi legume, deși, conform definiției lor, sunt fructe, la fel ca și roșiile. 

Conform Codului alimentar spaniol (CAE), fructul se referă la „fructe, semințe sau părți cărnoase ale florilor care au atins un grad adecvat de maturitate și sunt destinate consumului uman”. La rândul său, denumirea de legume distinge un grup de legume în care „partea comestibilă este formată din organele lor verzi, cum ar fi frunze, tulpini sau inflorescențe”. 

Fructele își au originea în plantele cu flori, unde se găsesc semințele. Pe de altă parte, legumele își au originea în restul plantei (frunză, rădăcina, tulpină). Deși ne-am fi așteptat ca roșiile, dovleceii, mazărea și vânăta să fie legume, din punct de vedere botanic, ele sunt fructe. 

Ce legume sunt, de fapt, fructe?

În acest fel, pentru a ști cu adevărat dacă un aliment este un fruct sau o legumă, va fi mai întâi necesar să ne întrebăm dacă are semințe și ce parte este comestibilă. Prin urmare, diferența nu este dacă sunt dulci sau nu sau dacă sunt consumate pentru desert sau ca fel principal, ci originea lor.

Spre exemplu, salata verde este o legumă, deoarece partea comestibilă sunt frunzele, în timp ce roșia, conform definiției sale, este un fruct, deoarece este fructul unei plante. La fel se întâmplă și cu avocado și altele mai puțin recunoscute, precum piperul, castravetele, vinetele sau dovleceii, care ar fi fructe. 

Citește și De la drojdie la cafea și făină: LISTĂ alimente pe care ar trebui să le arunci imediat ce expiră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel