Avocat: Cum poate fi părintele acoperit dacă nu vrea să-și trimită copilul la școală de frica noului coronavirus

Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Avocat Alina Roșca, dublu licentiață în Drept, atât în România, cât și în Anglia, informează părinții copiilor preșcolari și școlari din România că pot răspunde cu închisoare sau amendă penală în cazul în care aleg nejustificat să nu-și ducă copiii la unitățile de învățământ la care sunt înscriși. 

Potrivit avocatului, în articolul 16 din Legea Educatiei se specifica faptul că învățământul general obligatoriu este de 10 clase și cuprinde învățământul primar și cel gimnazial. Același articol din legislatie specifică și faptul că grupa mare, din cadrul instituției pentru educarea copiilor între 3 și 6 ani, este obligatorie din acest an,  grupa mijlocie va fi obligatorie din 2023 și grupa mică va fi și ea obligatorie din anul 2030. Citește interviul integral pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel