Bărbat din Arizona, decedat după ce s-a tratat singur cu CLOROCHINĂ. Coronavirus

Dana Lascu |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Un bărbat din zona Phoenix, statul american Arizona, a murit, iar soția sa este internată la Terapie Intensivă, după ce cei doi au luat fosfat de clorochină în încercarea aparentă de a se auto-trata pentru noul coronavirus.

După ce președintele american Donald Trump a spus că clorochina este un posibil tratament pentru boala declanșată de noul coronavirus, Covid-19, substanța fiind folosită frecvent și ca „un aditiv la acvarii, pentru curățarea rezervoarelor", un bărbat din SUA și soția sa au ajuns în stare gravă la spital, au anunțat reprezentanții spitalului Banner Health, într-un comunicat citat de CNN.

Clorochina este aprobată de FDA (Food and Drug Administration) ca medicament pentru tratarea malariei, a lupusului și a artritei reumatoide. Dar FDA nu a aprobat-o pentru a trata noul coronavirus, subliniază sursa citată.

Nu luați medicamente după cum vă taie capul!

Experții Banner Health au subliniat că medicamentul - precum și alte „medicamente necorespunzătoare și produse de uz casnic" - „nu ar trebui să fie ingerate pentru a trata sau preveni acest virus".

„Având în vedere incertitudinea din jurul COVID-19, înțelegem că oamenii încearcă să găsească noi modalități de prevenire sau tratare a acestui virus", a declarat dr. Daniel Brooks, directorul medical Bison Poison și la Centrul de Informații despre medicamente, în comujnicatul citat. „Dar auto-medicația nu este calea de a face acest lucru".

Banner Health, care are sediul în Arizona, nu a oferit detalii despre modul în care cuplul, atât la vârsta de 60 de ani, a achiziționat clorochina sau despre care din spitalele din lanțul Banner i-a tratat.

Cu toate acestea, conform declarației, „în termen de treizeci de minute de la ingestie, cuplul a remarcat efecte imediate care au necesitat internarea într-un spital Banner Health din apropiere."

Trump a numit clorochina și hidroxiclorochina ca potențiali „schimbători de joc" în lupta împotriva bolii date de noul coronavirus, Covid-19.
"HIDROXYCHLOROQUINE & AZITHROMYCIN, luate împreună, au o șansă reală de a fi unul dintre cei mai mari schimbători de joc din istoria medicinei", a scris el sâmbătă, pe contul său de Twitter.

Unele cercetări timpurii sugerează că medicamentul ar putea fi util împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, comentariile lui Trump au determinat oficialii din domeniul sănătății să avertizeze că sunt necesare studii suplimentare înainte de a afirma cu tărie cest lucru.

Dr. Anthony Fauci, principalul expert al bolii infecțioase din SUA, a declarat că medicamentele pot fi eficiente împotriva coronavirusului nou. Cu toate acestea, el a declarat la CBS, duminică, că Trump a auzit despre eficacitatea combinației de hidroxiclorochină și azitromicină din rapoartele anecdotice.

„Eu ... am spus că nu sunt împotriva faptului că ar putea să funcționeze anecdotic, dar treaba mea este să demonstrez definitiv din punct de vedere științific că funcționează", a punctat Fauci, care este membru al grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă.

În Nigeria, trei persoane au făcut supradoză

În Nigeria, oficialii din domeniul sănătății au emis un avertisment cu privire la clorochină, spunând că trei persoane din țară au făcut supradoză cu acest medicament după ce Trump l-a numit ca fiind tratament potențial.

Reprezentanții Banner Health au subliniat că „îndeamnă cu putere" furnizorii de servicii medicale să nu prescrie clorochina pacienților care nu sunt spitalizați.

„Ultimul lucru pe care îl dorim în acest moment este să inundăm serviciile noastre de urgență cu pacienții care cred că au găsit o soluție vagă și riscantă care le-ar putea pune în pericol sănătatea", a spus Brooks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel