Bătrân vindecat de COVID-19, pus să plătească o factură de 1,1 milioane de dolari

Dana Lascu |
Data publicării:
Michael Flor, la externarea din spital. Foto: print secreen The Seattle Times
Michael Flor, la externarea din spital. Foto: print secreen The Seattle Times

Pacientul american infectat cu coronavirus care a avut cea mai lungă spitalizare, după ce a scăpat ca prin minune de moarte, s-a trezit că are de achitat o uriașă factură de 181 de pagini, care însumează 1,1 milioane de dolari!

Michael Flor (70 de ani), pacientul cu COVID-19 care a avut cea mai lungă spitalizare – 62 de zile-, care fost atât de aproape de moarte, în primăvară, încât o asistentă i-a ținut un telefon la ureche ca soția și copiii săi să-și poată lua rămas bun de la el, se recuperează acum la casa sa din West Seattle. Dar el spune că inima i-a stat pentru a doua oară în loc când a primit factura de la spitalul unde a fost îngrijit.

La sfârșitul a 181 de pagini în care sunt înșirate tot felul de proceduri medicale și echipamente folosite, costul luptei sale cu coronavirusul se ridică la 1.122.501 de dolari. 

Doar taxa pentru camera lui din unitatea de terapie intensivă a fost facturată cu 9.736 de dolari pe zi. Datorită naturii contagioase a virusului, camera era izolată și doar personalul medical putea intra. Timp de 42 de zile, cât timp el a fost în această cameră de izolare, costul total s-a ridicat la 408.912 dolari.

De asemenea, bătrânul a fost pus pe un ventilator mecanic timp de 29 de zile, iar utilizarea aparatului a fost facturată cu 2.835 dolari pe zi, deci un total de 82.215 dolari. Aproximativ un sfert din factură costă medicamentele, arată The Seattle Times

Pentru cele două zile în care inima, rinichii și plămânii aproape i-au clacat și Flor a fost foarte aproape de moarte, factura are 20 de pagini și totalizează aproape  100.000 de dolari. 

Din fericire pentru el s-ar putea să nu fie obligat să plătească uriașa factură, pentru că are o asigurare americană scumpă și pentru că Congresul SUA a alocat 100 de miliarde de dolari pentru a ajuta spitalele și companiile de asigurări să scape de costurile pademiei COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel