Băutura care topește grăsimea. Alexander Florescu: Se bea pe stomacul gol

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
bautura care topeste grasimea - FOTO: Freepik@goffkein
bautura care topeste grasimea - FOTO: Freepik@goffkein

Băutura care topește grăsimea se bea neîndulcit, pe stomacul gol. Rezultatele sunt fantastice.

Băutura care topește grăsimea are rezultate fantastice. Se bea pe stomacul gol și arde grăsimile. Chiar dacă nu are un gust prea plăcut, acesta face minuni în cazul persoanelor care vor să slăbească. 

Ceaiul de chimen arde grăsimile

Alexander Florescu, instructor de fitness, a fost invitatul Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și  DC Medical. Acesta a vorbit despre efectele pe care ceaiul de chimen le are asupra kilogramelor nedorite.

Chimenul nu numai că face ca metabolismul să funcționeze mai repede, dar reduce și poftele. Un studiu publicat în revista Complimentary Therapies in Clinical Practice a fost primul care a dezvăluit potențialul pe care semințele de chimen îl au pentru dietă. Folosirea acestui condiment te poate ajuta să slăbești mai repede și să influențezi în mod pozitiv profilul de grăsime al organismului, reducând nivelul lipidelor dăunătoare din sânge, potrivit Healthy and Natural World

”Este foarte, foarte bun în procesul de slăbire ceaiul de chimen. Este un ceai termogenic, care ajută la arderea grăsimii. Le-am spus asta și persoanelor cu care lucrez și a dat rezultat foarte bun.

Am mai auzit și de oțetul de mere folosit în salate, ajută foarte mult în procesul de slăbire, însă nu am pus accentul pe el. Am pus accentul pe ceaiul de chimen și pe ceaiul alb, pe care îl putem consuma înainte de fiecare antrenament. Ne ajută mult la arderea grăsimilor.

Ceaiul de chimen trebuie să îl consumăm pe stomacul gol, în loc de apa cu lămâie. Semințele de chimen le luăm și le punem într-un ibric, le lăsăm să se prăjească 30 de secunde, după care facem acest ceai, neîndulcit. Pentru unele persoane gustul nu este unul foarte bun, pentru altele, da”, a spus Alexander Florescu, instructor de fitness, la Pastila de Frumusețe.

Ceaiul de chimen, beneficii

Ceaiul de chimen, care este adesea folosit ca un condiment în bucătăria mondială, este o plantă valoroasă care este adesea consumată datorită proprietăților medicinale și aromatice și are multe beneficii pentru sănătate.

Chimenul, care este o plantă cultivată și utilizată în Orientul Îndepărtat, în special în China și India, este cultivat și în estul Anatoliei și în regiunile mediteraneene din țara noastră.

Oamenii de știință iranieni de la Universitatea de Științe Medicale Shahid Sadoughi au inclus în studiul lor 88 de femei considerate supraponderale sau obeze. Aceștia le-au împărțit la întâmplare în două grupuri.Un grup a mâncat zilnic 3 grame de pudră de chimen, amestecată în 5 grame de iaurt.

Grupul de control a consumat și el iaurt, dar fără niciun adaos. Ambele grupuri au primit sfaturi dietetice și și-au redus aportul caloric zilnic cu 500 de calorii.

Au fost luate diferite măsurători și parametri corporali înainte de studiu și după 3 luni de dietă. Femeile care mâncau chimen, au pierdut cu 3 lire sterline (1,4 kilograme) mai mult în comparație cu cele din grupul fără chimen.

Mai impresionant este faptul că membrele grupului cu chimen au scăzut procentul de grăsime corporală cu 14,64%, ceea ce este aproape triplu față de pierderea de grăsime de 4,91% înregistrată de grupul de control. Se pare că datorită adaosului de condiment care arde grăsimile.

Femeile din grupul de tratament au înregistrat, de asemenea, niveluri reduse de colesterol la post, trigliceride (un tip de grăsime asociat cu ateroscleroza, bolile de inimă și diabetul) și colesterol LDL (rău), în timp ce nivelurile lor de colesterol HDL (bun) au crescut.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel