Best Hospital Cities 2019, Topul orașelor cu cea mai bună infrastructră spitalicească din lume

Dana Lascu |
Data publicării:

Astăzi a fost publicat Best Hospital Cities 2019, analiza-top care arată care sunt primele 100 de orașe cu cea mai bună infrastructră spitalicească din lume. Sunt orașele unde pacienții au acces rapid la orice au nevoie. 

Studiul Best Hospital Cities 2019, dezvăluie primele 100 de orașe din întreaga lume, pe baza datelor referitoare la infrastructură, în ceea ce privește forța de muncă medicală, educația, calitatea asistenței medicale, satisfacția pacienților, eficiența tratamentului, accesibilitatea cetățenilor la acestea și multe altele.

Furnizorul de servicii medicale digitale Medbelle a publicat un studiu care dezvăluie cele mai bune orașe-spitalicești din lume. Ca parte a valului de soluții medicale digitalizate, Medbelle a privid în primul rând modul cum infrastructura are un impact imens asupra experienței pacientului. Un oraș se poate lăuda cu un spital de talie mondială, dar dacă acolo cadrul medical general nu oferă acces ușor și îngrijiri de înaltă calitate tuturor cetățenilor săi, atunci mai există loc pentru îmbunătățiri.

Acesta este motivul pentru care Medbelle a compilat acest clasament al celor mai bune orașe spitalicești, concentrându-se pe ecosistemul spitalicesc general din zonă, mai degrabă decât pe instituții individuale. Rezultatele arată acele orașe care oferă cele mai bune îngrijiri medicale generale și care creează un reper pentru restul lumii, pentru a înțelege și alții cum să-și dezvolte mai bine educația medicală, accesibilitatea și infrastructura pentru un viitor mai sănătos.

Cum a fost realizat Best Hospital Cities 2019:

Pentru a începe studiul, orașele care găzduiesc cele mai bune spitale și școli medicale din lume au fost puse pe o listă scurtă dintre cele mai importante orașe - spital din lume. Apoi, factorii care determină cele mai bune orașe spitalicești au fost împărțiți în trei categorii: Infrastructură, Calitatea îngrijirii și Acces. În cadrul acestor categorii, cercetările au fost cuprinse între calitatea educației medicale și numărul de paturi de spital până la numărul de asistenți medicali și eficiența tratamentului împotriva cancerului. În plus, au fost luate în considerare alte elemente precum costul medicamentului și prevalența specialiștilor în sănătate mintală. Aceste date-reper au fost apoi utilizate pentru a nota fiecare oraș pe baza infrastructurii spitalicești generale și pentru a determina primele 100 de orașe din spital din lume.

Primele 3 cele mai bune orașe din Best Hospital Cities 2019

- Tokyo, Japonia este cel mai bun oraș-spital din lume, cu cel mai mare scor general al calității asistenței în index, cu cel mai mare punctaj al spitalelor de top și cu un scor de acces al pacienților foarte ridicat.

- Boston, SUA este cel de-al doilea cel mai bun oraș-spital din lume, cu cel mai mare scor global de infrastructură, incluzând cele mai bune universități medicale de rang superior, scor de top pentru spitalele sale și scor mare de specialiști în sănătate mintală.

- Londra, Marea Britanie ocupă locul 3,

- în timp ce Parisul (Franța) ocupă locul 4, cu Franța obținând cel mai mare scor general de Acces la tratament și servicii medicale din toate națiunile.

Urămoarele locuri sunt ocupate de:

5. Seoul, Coreea de Sud

6. Munich, Germania

7. Melbourne, Australia

8. Amsterdam, Olanda

9. Basel, Elveția

10. Berlin, Germania

11. Sydney, Australia

12. Stockholm, Suedia

13. Brisbane, Australia

14. Hamburg, Germania

15. Toronto, Canada

16. Singapore, Singapore

17. Oslo, Norvegia

18. Montreal, Canada

19. Cambridge, Marea Britanie

20. Heidelberg, Germania

România nu se află în acest top.

Tabelul integral cu toate cele 100 de spitale în puteți consulta AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel