Bianca Brad, cancer. Primul SEMN pe care l-a simțit: M-am trezit cu dureri infernale. Acest cancer dă dureri doar în fază terminală. Nu mai mâncați pui la restaurant, uriașă greșeală

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Bianca Brad - Foto: Instagram Bianca Brad
Bianca Brad - Foto: Instagram Bianca Brad

Bianca Brad a făcut dezvăluiri tulburătoare despre diagnosticul de cancer pe care l-a primit. Care a fost primul semn pe care l-a simțit. 

La finalul anului 2021, Bianca Brad a șocat pe toată lumea atunci când a dezvăluit că în urmă cu șase ani a fost diagnosticată cu cancer la sân și când a povestit cât de greu i-a fost şi cum i-a spus mamei sale despre boala care a măcinat-o.

"Înainte de a-i spune am avut emoții foarte mari, am avut aceleași emoții ca acum 6 ani, când mă gândeam să merg să îi spun. M-a bufnit plânsul, gândindu-mă cum o să reacționeze și cum o să îi fie, dar m-am adunat, i-am expus toată povestea, nu am intrat în detalii foarte mari, i-am spus într-un mod cât mai finuț și necomplicat, foarte pozitiv și optimist. (...) Apoi a făcut ochii mari și mi-a zis: "Bine că nu mi-ai spus!". Mă bucur că mi-am ascultat instinctul. Ar fi trebuit să lupt să o țin pe ea sus, nu doar pe mine!", a spus Bianca Brad atunci, în emisiunea lui Cristi Brancu.

Bianca Brad a fost diagnosticată cu cancer la sân în anul 2015. Actrița Bianca Brad a povestit cum a descoperit că are cancer și regretă că nu a fost la un control din timp. Vedeta a trecut singură prin boală și nu a vrut să spună nimănui despre problemele de sănătate pe care le avea.

Bianca Brad a explicat că s-a trezit cu dureri insuportabile la sâni și a mers destul de târziu la medic.

VEZI ȘI: Cum îți palpezi CORECT sânii. CÂND și cum trebuie făcută autopalparea și la ce să fii foarte ATENTĂ de acum

Timp de 6 ani, Bianca Brad a mers singură la terapie, a făcut tratamente și perfuzii.

"Eu n-am fost la controalele anuale. Într-o noapte m-am trezit cu o durere cruntă în sân, îmi venea să bag mâna și să scot tot ce e acolo", a spus Bianca Brad într-un interviu. 

Recent, Bianca Brad a revenit cu noi detalii despre semnele pe care le-a avut. 

"A fost greşeala mea că nu m-am dus la niciun control şi nici nu mă palpam cu atenţie. Şi brusc, într-o noapte din mai 2015, m-am trezit din somn cu dureri infernale la sânul drept. Aveam senzaţia că, din interior spre exterior, mă străpungeau cuţite, săgeţi, ace, aveam nişte dureri crunte. Nemaiputând să dorm, am început să caut pe internet de la ce ar putea fi şi ce aş putea să fac.

Şi am descoperit că acest tip de cancer nu dă dureri, decât dacă ajunge în fază terminală. Dar nu înţelegeam cum e posibil, pentru că nu se vedea nimic, nu am avut simptome… Am făcut întâi o ecografie, după aceea o mamografie, apoi un RMN, dar diagnosticul era deja clar. Eu am vrut atunci să aplic tratamentul clasic: chimioterapie-operaţie-chimioterapie, radioterapie etc.

Era fix în perioada în care Angelina Jolie s-a hotărât să-şi facă dubla mastectomie şi histerectomie, dar ea avea în gene predispoziţie spre aşa ceva. Iar eu, probabil şi sub influenţa unei asemenea ştiri, eram hotărâtă să fac mastectomie şi, în ignoranţa mea, l-am întrebat pe medic: Când mă operaţi? Săptămâna viitoare?

Medicul mi-a dat numărul unui specialist ca să merg să stabilesc planul de chimioterapie. Interesant este că asta se întâmpla pe 21 mai, de ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, care s-a dovedit a fi unul dintre acele semne divine pe care le-am primit de-a lungul timpului", a declarat Bianca Brad, pentru OK! Magazine.

Bianca Brad: "Am fost operată cu reconstrucție imediată. Dacă crezi în Dumnezeu, frica nu are loc"

VEZI ȘI: Chimioterapia sau radioterapia? Care este mai bună pentru bolnavii de cancer și câte ședințe trebuie să faci. 3 lucruri importante de știut

"Am fost operată pe 8 aprilie cu reconstrucție imediată. Acum sunt foarte bine. Nu mă mai interesează ce spune lumea, că o să revină cancerul. Important e să lași frica în voia lui Dumnezeu. Dacă crezi în Dumnezeu, frica nu are loc.

Încercările ne sunt date în viață spre binele nostru. Și eu am fost revoltată. Întâi am zis că mi-a luat fetița. În 2013 am avut alt șoc, de la care mi s-a tras această boală. Dar am reușit s-o înving numai cu ajutorul lui Dumnezeu”, a mai mărturisit Bianca Brad, la Prima TV. 

Bianca Brad: "Uriașă greșeală! Să nu faceți ca mine. Recomand tuturor să nu mănânce pui când ies la restaurant"

Ce este "boala Regilor" și ce înseamnă dacă o ai. Alimentul și băutura preferată de români care o provoacă. E ca o înțepătură și tot mai mulți oameni simt asta

"Cineva, Acolo Sus, mă iubește...  Știe TOT ce este în sufletul meu... 

Mi-a auzit și strigătul de dor de proiecte artistice care să-mi vindece sufletul și, că și alte dăți, a adus în viața mea. Oamenii potriviți prin care să i se șlefuiască Lucrarea...Încă nu mi-am învățat bine lecția - să bat cu insistență la ușile care sunt ținute închise și să intru pe sub ușă sau pe gaura cheii sau geam sau pe horn...atunci când este vorba despre mine... Doar pentru cauze nobile sau pentru alții o fac cu mult curaj...

Teama de a nu deranja a fost întotdeauna mai mare decât visurile mele mari...dar timide...și am renunțat la mine, pentru a le fi bine altora... 

Uriașă greșeală!! Să nu faceți ca mine, copii... Urmați-vă visurile cu curaj, ascultați-vă inima și nu lăsați pe nimeni să vă ciuntească, sub nicio formă, aripile...Începând de astăzi, îmi voi întinde iar aripile...timid, dar cu multă bucurie și recunoștință...și,  evident, cu foarte multă emoție...", a mai spus Bianca Brad acum ceva timp.

Bianca Brad a vorbit și despre alimentația sa, la ce a renunțat și ce consumă acum.

"Am slăbit pentru că am schimbat stilul alimentar! Oricum rămăsesem cu niște kilograme în plus și eram foarte nefericită, am avut o putere fantastică să schimb de pe o zi pe alta, o tărie extraordinară, am băut numai sucuri verzi și salate verzi. Asta s-a întâmplat în 2015, imediat după diagnosticare, când am început să citesc, să mă informez!

VEZI ȘI: A aflat că are cancer la sân după un semn bizar. Tumora era de mărimea unei mingi de tenis. Pacientă, lecție pentru femei: Am învățat să accept frumusețea care nu poate fi înlăturată de medicamente

Acum am 56 de kilograme! Atunci am slăbit vreo 20 de kile, după care am tot slăbit, pentru că eram pe frică atunci, tot ce făceam eram mânată de frică, am slăbit fiind extrem de strictă și de exagerată. Nu mâncam cu ulei, sare, doar frunze, rumegam frunzele alea, plângeam și mâncam, pentru că era groaznic! Și pe stresul ăsta și pe faptul că nu mai mâncam nimic altceva decât frunze verzi și eventual nuci și măsline, fără pâine, fără nimic altceva, ajunsesem la 46 de kile, lucru care s-a văzut în poze. Apoi mi-am dat seama că nu asta este calea și am început să îmi revin! Acum mai mănânc o prăjitură, dar nu un tort întreg sau nu mănânc în fiecare zi dar sunt cu măsură și nu mănânc mâncare procesată, din comerț, salamuri în niciun caz, am renunțat la genul ăsta de mâncare, mănânc mult vegan.

De multe ori nu mănânc până la prânz. Țin post intermitent, de exemplu! Adică mănânc seara, pe la 7-8, în funcție de cum e ziua și până a două zi spre prânz, nu mănânc, doar beau apă sau mănânc o banană, un fruct, cel mult, sau la prânz salată, mâncare de linte. Ca și carne am introdus peștele, dar peștele de captură, nu din crescătorie, și carne, pui de țară, cei crescuți la sol. Recomand tuturor să nu mănânce pui când ies la restaurant decât dacă au garanția că se folosește pui crescut la sol, ceea ce nu se întâmplă, pentru că puii sunt crescuți cu hormoni și asta mâncând în mod frecvent, pentru că este o mâncare ieftină, duce la niște dereglări hormonale foarte mari!", a mai spus Bianca Brad.

Bianca Brad, după operația de mastectomie: Feminitatea nu se pierde

 

La aproape un an de la operația de mastectomie, care i-a salvat viața, Bianca Brad a revenit, într-o postare făcută pe contul său de socializare, cu informații privind intervenția de reconstrucție, dar și cu sfaturi pentru femeile care trec prin astfel de momente dificile.

"Am spus că voi reveni cu informații despre tehnica chirurgicală inovatoare care a jucat un rol mare în alegerea echipei de medici, în vederea operației de mastectomie.(făcută în 2021)

Este vorba de implantul prepectoral, tehnica chirurgicală efectuată în premieră națională, în 2018, la Institutul Sânului.

Imediat după operație, am avut dureri mari, în ciuda medicației. În primele 2 săptămâni mi-a fost greu și din cauza drenei, dar după ce mi-a scos-o, a fost tot mai bine.

Au ajutat mult drenajul limfatic și exercițiile specifice recomandate după mastectomie deși, la început, au provocat și ele dureri mari.

Înainte de operație mă gândisem să nu fac reconstrucție imediată sau poate chiar deloc...

Apoi, aflând de implantul prepectoral, am decis să aleg această variantă și mi-am spus că, dacă mă va deprima aspectul operației, voi face un tatuaj.

Din fericire, s-a dovedit a fi o alegere foarte bună, totul a decurs cum trebuie, cicatricea mea s-a vindecat frumos și nu mai simt nevoia să o ascund.

Din câte am înțeles, procedura este simplă și non-invazivă, durează puțin și poate oferi multor femei, încredere și un sentiment de reîntregire.

Scopul principal al tatuajului medical este de a reduce impactul psihologic negativ, provocat de îndepărtarea sânului.

Am adăugat în continuarea celor câteva poze (făcute anul trecut) decupate atât cât să dezvăluie (cu delicatețe sper) evoluția procesului de vindecare, și câteva imagini cu modele de tatuaj, găsite pe câteva pagini de pe net...așa, pentru inspirație și încurajare...

Feminitatea nu se pierde o dată cu operația de mastectomie...

Încrederea în sine și atitudinea feminină, contează mult mai mult...Acolo trebuie lucrat...cu multă răbdare, înțelepciune, credință, speranță...

Multă sănătate, curaj și putere vă doresc, dragi învingătoare", a scris Bianca Brad pe Facebook.

VEZI ȘI: Semnele de alarmă că ai o tumoră. Cum știi că ai cancer în faza de început

Bianca Brad, mesaj emoționant. Cum a reușit să învingă boala: 1 an de când mi-am luat "bun rămas" de la o bucățică din mine

 

"Astăzi, 8 aprilie 2022, se împlinește 1 an de când am fost operată...

1 an de când mi-am luat "bun rămas" de la o bucățică din mine...nu înainte, în primul rând, de a-i cere iertare că nu am știut să am grijă de mine și că, oricâte am făcut, aproape 6 ani de zile, sperând să repar răul făcut, nu a fost îndeajuns pentru a nu fi nevoie de operația de mastectomie...

...și nu înainte de a-i mulțumi...

Am reușit însă, să mă iert și să mă împac cu situația dată, uitându-mă în urmă la toți anii în care am dus o luptă aprigă...în care am făcut TOT ce mi-a stat în putere că să repar și să salvez...

Toți medicii și preoții cu care am vorbit, m-au sfătuit să accept operația...și sigur aș fi scăpat mai repede de tot chinul...dar precum am funcționat mereu - am ales calea mai grea, zbuciumată, considerând că trebuie să plătesc...să îndur...

Astăzi, 8 aprilie 2022, se împlinește 1 an de când am primit confirmarea, o dată în plus...nu că aș mai fi avut nevoie că să cred..., prin semne cât se poate de clare, că Dumnezeu există și că lucrează prin Oameni - acei Oameni care sunt deja sau apar în viața ta și te ajută în diverse forme, atunci când ai mai mare nevoie...

Am vorbit cu câțiva chirurgi foarte buni, cărora le sunt recunoscătoare pentru timpul pe care mi l-au acordat atunci când încă nu eram hotărâtă să mă operez și adunăm informații despre intervenție, metodă, beneficii, riscuri, condiții etc...

Cu riscul de a părea "dusă cu pluta", am să scriu aici cum am făcut Alegerea....

Dorind să fac cea mai bună alegere, am citit multe interviuri, păreri ale foștilor pacienți și am urmărit multe materiale video...am aflat și învățat foarte multe lucruri însă  toate acestea, mi-au îngreunat și mai mult alegerea între medici, toți fiind buni și pentru că nu voiam să-l supăr pe niciunul dintre ei... 

Așa că am apelat din nou la Bunul Dumnezeu, rugându-L să îmi arate medicul potrivit pentru mine...

Și la foarte scurt timp după aceea am primit Semnul...

În căutările mele, am realizat că unul dintre chirurgi seamănă foarte mult cu Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, care mi-e foarte drag - un sfânt al veacului nostru, care a fost mai întâi medic al trupului (chirurg), apoi medic și al sufletelor (arhiepiscop), numit adesea drept doctor "fără-de-arginți"...

Chiar și așa, am amânat operația de două ori!!!, hotărându-mă apoi brusc să fac marele pas, după ce am primit un alt semn, de la un alt sfânt pe care îl iubesc - Sfântul Mină, care mi-a "transmis" printr-o "întâmplare" că a venit momentul să îndepărtez răul din mine...

Și Semnul cel mai, cel mai clar, care mi-a confirmat acest lucru și m-a liniștit, l-am primit când am tras perdeaua de la fereastră camerei de spital în care am fost internată...

Efectiv mi s-a tăiat răsuflarea și ochii mi s-au umezit instantaneu când am văzut, exact în fața geamului, Crucea de pe turla bisericii!!!  

Preț de câteva secunde, timpul s-a oprit, s-a dilatat și m-a trimis înapoi, în 2015, când am fost diagnosticată pe 21 mai - ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, al cărei "motto" este: 

"Sub acest Semn vei învinge!" - Semn Sfânt în care cred cu toată ființa mea și care mi-a dat putere și curaj!

În acele secunde am ȘTIUT că sunt unde trebuie, că s-a închis un cerc, că totul va fi bine și m-am așezat pe pat, așteptând cu sufletul învăluit de pace, să mă ia la sala de operații, știind că sunt pe mâini bune, la propriu, pentru că Cineva, Acolo Sus, va lucra prin mâinile medicilor care urmau să mă opereze...

...când m-am așezat pe pat, am observat și o iconiță cu Sfântul Nicolae, lăsată probabil acolo, de o altă pacientă credincioasă...

Am să povestesc despre asta, mai pe larg, într-o postare separată. Și asistentele medicale au fost de pus pe rană...

În ziua externării, am stat un pic de vorbă despre Credință, cu asistenta Florentina Popa, care m-a emoționat când mi-a dăruit o cruce pe care o avea la ea... 

Am fost și voi fi mereu recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat, dar astăzi, 8 aprilie 2022 - la un an de când am trăit prima zi din restul noii mele vieți, vreau să spun, pe această cale, în mod special:

Dacă ar fi să fac o "to do list" - o listă cu cele mai importante lucruri de făcut pentru a te vindeca, după cei 6 ani, cu urcușuri și coborâșuri, cu reușite și eșecuri, cu momente de deznădejde, dar și de speranță și bucurie, ar fi așa:

 Să ai curaj! Să lupți! 

 Să-ți înfrângi frica! 

 Să-ți asculți intuiția!

 Să te rogi!

 Să ai răbdare!

 Să crezi!

 Să fii recunoscător!

 Să te bucuri de viață!", a mai scris Bianca Brad într-o altă postare, în ziua în care a făcut un an de la operație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel