Bill Gates avertizează că eradicarea poliomielitei "nu este garantată": Oamenii ar putea să mă îndemne să renunţ

Bill Gates poliomielita - Foto: Freepik @placeboPill
Bill Gates poliomielita - Foto: Freepik @placeboPill

Bill Gates avertizează că succesul în eradicarea poliomielitei nu este asigurat, chiar și după investițiile în miliarde de dolari ale fundației sale pentru această cauză.

"Nu este garantat că vom reuşi. Sunt foarte convins că putem reuşi, dar este dificil", a declarat Bill Gates pentru Reuters.

Deși Arabia Saudită a angajat 500 de milioane de dolari pentru combaterea poliomielitei în următorii cinci ani, ceea ce o plasează alături de Statele Unite ca unui dintre principalii donatori, există încă un deficit de finanțare de 1,2 miliarde de dolari în bugetul de 4,8 miliarde de dolari ai Inițiativei Globale de Eradicare a Poliomielitei (GPEI) până în 2026, potrivit unui purtător de cuvânt.

Contribuția Arabiei Saudite va ajuta într-o anumită măsură la acoperirea acestui decalaj.

Abdullah Al Moallem, directorul de sănătate al Centrului de Ajutor Umanitar și de Ajutorare Regele Salman din Arabia Saudită, a menționat că țara sprijină eradicarea poliomielitei de mai bine de două decenii, dar creșterea semnificativă a finanțării vine în contextul unei situații "dificile".

În ciuda scăderii cu peste 99% a cazurilor de poliomielită începând din 1988, datorită campaniilor de vaccinare în masă, obiectivul de a reduce numărul de cazuri la zero a fost afectat de instabilitatea din regiunile Afganistan și Pakistan, unde grupurile de copii rămân nevaccinați.

Bill Gates a subliniat că succesu nu este garantat, deși este optimist în privința șanselor de reușită.

El a salutat sprijinul din partea unor țări musulmane puternice, precum Arabia Saudită, care poate contracara suspiciunile persistente cu privire la vaccinare.

Fundația Gates a anunțat deschiderea unui birou regional în Riyadh pentru a sprijini programele de combatere a poliomielitei și alte inițiative regionale.

De asemenea, fundația alocă 4 milioane de dolari pentru ajutor umanitar în Fâșia Gaza, care vor fi distribuiți prin intermediul UNICEF, în timp ce Centrul de Ajutor Umanitar și de Ajutoare Regele Salman va aloca și el 4 milioane de dolari în acest scop.

Cu toate că prima țintă pentru eradicarea poliomielitei a fost ratată în anul 2000, Fundația Bill și Melinda Gates rămâne cel mai mare donator care își propune să atingă acest obiectiv.

Bill Gates este încrezător că, dacă lucrurile merg bine, obiectivul va fi atins în trei ani.

"Dacă vom fi încă în aceeaşi situaţie peste 10 ani, oamenii ar putea să mă îndemne să renunţ. Dar nu cred că se va ajunge acolo. Dacă lucrurile merg bine, vom atinge obiectivul în trei ani", a declarat Bill Gates. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel