Boala Alzheimer ar putea fi reversibilă. Descoperire incredibilă

Angela Sabău / 02 oct 2019 / 00:04
Boala Alzheimer ar putea fi reversibilă
Boala Alzheimer ar putea fi reversibilă

Lipsa unei anume proteine duce la inflamația creierului, specifică în boala Alzheimer. Cercetătorii au descoperit că restabilind nivelurile proteinei, procesul de degradare al creierului  a fost inversat.

Biologii de la Universitatea din California au făcut o descoperire majoră în ce privește stoparea inflamației în boala Alzheimer. Ei au remarcat rolul unei proteine numite TOM-1, ceea ce anunță o schimbare în examinarea bazelor moleculare ale proceselor Alzheimer.

Studiul lor apare în Proceedings of the National Academy of Sciences.

„Oamenii de știință știu de multă vreme că inflamația este un motor al bolii Alzheimer, dar inflamația este complexă și implică mulți factori”, a declarat decanul Școlii de Științe Biologice, Frank LaFerla, al cărui laborator a condus cercetarea. „De aceea am decis să analizăm TOM-1.”

Proteina ajută la reglarea unei componente cheie a răspunsului inflamator. „Ne-a interesat TOM-1, deoarece nivelul său este scăzut în creierul cu boala Alzheimer și în creierul modelelor de rozătoare ale bolii Alzheimer”, a declarat Alessandra Martini, primul autor al lucrării și un cercetător postdoctoral care a lucrat cu LaFerla. „Cu toate acestea, rolul său specific în boală a fost în mare parte neexplorat.”

Restabilirea proteinei a inversat procesele 

Oamenii de știință au descoperit că reducerea cantității de TOM-1 la modelele de rozătoare cu boala Alzheimer a crescut patologia, inclusiv a crescut inflamația și problemele cognitive exacerbate asociate cu boala. Restabilirea nivelurilor TOM-1 a inversat acele efecte.

„Puteți crede că TOM-1 este ca frânele unei mașini, iar frânele nu funcționează pentru persoanele cu boala Alzheimer”, a spus LaFerla. "Această cercetare arată că fixarea frânelor la nivel molecular ar putea oferi o cale terapeutică complet nouă. Cu milioane de persoane afectate de boala Alzheimer și numărul în creștere, trebuie să cercetăm un portofoliu divers de abordări, astfel încât, într-o zi, să putem învinge această boală teribilă”, notează medicalxpress.com

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy