Mâncarea de tip fast-food, asociată cu alergia. Care este produsul cel mai „incriminat”

Mâncarea de tip fast-food este asociată, recent, cu apariția alergiilor. Autorii unui studiu sunt că un anume tip de aliment este cel mai vizibil asociat cu alergiile.
O nouă revizuire a publicației Respirology și analiza studiilor publicate dezvăluie o legătură între consumul de alimente de tip fast-food și o probabilitate crescută de a avea astm, dificultăți respirație și multe alte boli alergice, cum ar fi febra polenului, eczema sau rinoconjunctivita.
Analiza a cuprins 16 studii. În ceea ce privește diferitele tipuri de consum de fast-food, consumul de hamburger a fost asociat cel mai vizibil cu bolile alergice, în funcție de cantitate. Veniturile consumatorilor nu au fost relevante, potrivit studiilor.
Autorii remarcă faptul că o dietă de proastă calitate poate contribui la dezvoltarea și progresia astmului și problemelor de respirație prin mecanisme multiple.
„Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma relațiile văzute în această analiză și pentru a identifica asociațiile cauzale potențiale dintre consumul de alimente rapide și boli alergice”, a declarat autorul principal Dr. Gang Wang, de la Spitalul West China, Universitatea Sichuan.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-