Cancer la stomac: de ce e bine "să o lăsăm mai moale cu afumăturile și sărăturile"

carne_de_porc_trchineloza_95329900 Proteine, carne, alimentație

Medicii vorbesc despre simptome nespecifice la cancerul de stomac subliniind că acesta ar apărea mai des la oamenii care consumă multe afumături.

Cancer, stomac. Medicul Radu Bogdan Mateescu, şeful secţiei de Gastroenterologie a Spitalului Colentina din București, a explicat în emisiunea "Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea" de la Antena 3 ce ar fi de făcut ca să nu se ajungă la cancer de stomac.

Specialistul a subliniat că simptomatologia cancerului la stomac e nespecifică și că "ar fi grozav să știm de la ce apare cancerul". Acesta a atras atenția că orice simptom ar fi bine să fie anunțat medicului.

"E greu să îţi dai tu singur seama că ai un cancer. (...) Avem câteva idei care funcţionează într-o minoritate din cazuri (...) S-a remarcat că populaţiile care mănâncă multe afumături sau mâncarea sărată fac mai des cancer decât populaţiile care au o dietă bogată în fructe şi legume. Este bine să mâncăm mai multe verdeţuri şi să o lăsăm mai moale cu afumăturile şi sărăturile", a afirmat, potrivit sursei citate, medicul Radu Bogdan Mateescu.

Acesta a ținut să sublinieze că fumatul joacă un rol în apariția unor tipuri de cancer de stomac și că ar fi bine să renunțăm la acest viciu. E bine de știut, mai arată sursa citată, că acest tip de cancer este al treilea cel mai frecvent motiv de deces prin cancer din lume.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250