Boli cardiovasculare: ce înseamnă pentru inima ta să te uiți la televizor cu orele
Petrecerea a 4 ore sau mai mult în fața televizorului crește riscul de boli cardiovasculare și deces timpuriu, susține un studiu recent.
Petrecerea a 4 ore sau mai mult în fața televizorului crește riscul de boli cardiovasculare și deces timpuriu, susține un studiu recent.
Cercetătorii au descoperit că nivelul calciului din arterele coronariene sunt un semn că, în viitor, o persoană va dezvolta sau nu boli cardiace.
Noi cercetări sugerează că femeile tinere cu un istoric familial de hipertensiune prezintă un risc mai mare decât celelalte să dezvolte această afecțiune.
Femeile care fumează au un risc mai mare de atac de cord față de bărbații fumători, în special cele sub 50 de ani, susține un studiu.
Poluarea aerului și traiul la bloc pot fi asociate cu un risc crescut pentru bolile cardiace, AVC și diabet tip 2, susține un studiu.
Organizația Mondială a Sănătății subliniază într-o postare pe Facebook că oamenii ar fi bine să-și verifice periodic tensiunea arterială.
Exercițiile fizice aduc beneficii, însă specialiștii atrag atenția că nu în orice moment este bine să facem sport de intensitate mare.
Zece copilași cu malformații cardiace au fost operați, la Sibiu, de echipe mixte de chirurgi din Anglia și România și au, acum, inimi sănătoase.
Vitamina D este benefică pentru o serie de afecțiuni, însă ultimele studii sugerează că nu și pentru bolile cardiovasclare.
Un studiu recent sfătuiește medicii să fie atenți la tromboza venoasă profundă întrucât semnele acesteia sunt nespecifice și dificil de diagnosticat.
Medici de la Spitalul Universitar București au îndepărtat o tumoră gigant de la un pacient de 84 de ani, care susține că o avea „din perioada armatei“.
Recuperarea după un atac de cord nu se oprește când vă externați din spital, reamintesc specialiști de la Școala de Medicină Harvard.
Deși în trecut, oamenii de știință credeau că nivelurile extrem de scăzute ale LDL ar putea duce la ruperea vaselor de sânge, azi lucrurile stau altfel.
Fumătorii au un risc mai mare de a face hipertensiune, care este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare. Studiile au fost relevante.
Specialiștii susțin că deși nivelul colesterolului este normal, trigliceridele mari cresc riscul de boli de inimă, mai ales la femei în postmenopauză.
Terapia cu apă caldă poate ajuta la gestionarea bolii arteriale periferice, susține un studiu recent. Testele au arătat îmbunătățiri și la mers.
Hipertensiunea arterială poate afecta inima, vasele de sânge, creierul, rinichii, oasele, ochii, dar și funcția respiratorie și sexuală.
Femeile care iau suplimente de calciu și vitamina D după menopauză ar avea un nivel scăzut de colesterol, susține un studiu.
Beta-blocantele, care reduc tensiunea arterială și tratează afecțiuni ale inimii, alungă efectele stresului de la cei cu fibrilatie atrială sau ritm cardiac neregulat.
Inima unui adult are aproximativ mărimea pumnului său drept, este una dintre curiozitățile despre cord scrise pe Facebook de cardiologul Vasi Rădulescu.
Unele grupuri etnice din State au un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni cardiace față de altele, se arată pe site-ul Școlii de Medicină Harvard.
Un studiu pe 28.000 de pacienți din Suedia subliniază rolul istoricul familial de boli cardiace când un pacient se prezintă la Urgențe cu dureri în piept.
Cheagurile de sânge continuă să fie un pericol pentru sănătate și viața pacienților cardiaci. Cercetătorii au descoperit cum se poate bloca formarea lor.
Boala reumatică a inimii, cauzată de febra reumatică, este o afecțiune inflamatorie care afectează valvele cordului.
Cercetători din Anglia și Australia au adunat, timp de 10 ani, date despre Streptococul de grup A din mai multe zone ale globului ca să se creeze un vaccin.
Disfuncția diastolică este o afecțiune ce limitează cantitatea de sânge care intră în inimă. Poate avea mai multe cauze, iar uneori nu are simptome.