Atac de cord: mai puține decese în 20 de ani. Studiu SUA
Atac de cord, decese. Mai puțini adulți în vârstă din SUA au suferit atacuri de cord timp de 20 de ani, susține un studiu al cercetătorilor de la Yale.
Atac de cord, decese. Mai puțini adulți în vârstă din SUA au suferit atacuri de cord timp de 20 de ani, susține un studiu al cercetătorilor de la Yale.
Hipertensiunea și glicemia mărită sunt factori de risc pentru blocaje ale inimii. Cercetătorii spun că menținerea lor sub control poate reduce acest risc.
Trigliceride crescute, moduri. Trigliceridele sunt grăsimi importante pentru organism, dar prea multe vă pot răni inima și pot duce la probleme de sănătate.
Tensiune arterială. Un compus vegetal din afine, struguri roșii, vin roșu și arahide scade tensiunea arterială crescută, susține un studiu.
Ce spune fața despre sănătatea ta? Spre exemplu, prezența petelor galbene pe pleoape ar putea fi un semn că suferiți de boli cardiace.
Atac de cord silențios, AVC. Un studiu american susține că atacul de cord silențios poate fi un factor de risc pentru AVC.
Atac cerebral vascular, aspirina. Oamenii care au suferit un AVC pot lua medicamente ca aspirina fără a crește riscul apariției unui alt AVC, susține un studiu major.
Hipertensiunea arterială se pare că este strâns legată de consumul de sare. Cercetătorii au reușit să determine cum anume sodiul poate duce la hipertensiune.
Boala de inimă care se poate simți ca un atac de cord este angina. Și poate duce la un infarct, însă, de multe ori, e un semn de avertizare.
Inimă. Una dintre bolile transmise genetic care pot afecta activitatea inimii și a vaselor de sânge se numește sindromul Marfan.
Aritmia dată de stres are un mecanism de funcționare aparte. Cercetătorii au explicat cum se ajunge la bătăile neregulate ale inimii, cauzate de stres.
Hipertensiunea ar putea fi scăzută cu apă bogată în minerale, susține un studiu al unor cercetători din Atlanta.
Colesterolul este redus cu circa 3-4% de către soia, demonstrează un studiu recent al unor cercetători din Canada.
Palpitațiile pot apărea din multe motive, dar uneori, apar imediat după masă. În aceste cazuri, unele alimente pot fi de vină.
Diabetul zaharat se pare că este direct legat de exercițiile cardio. Oamenii de știință au descoperit o legătură strânsă între ele.
Consumul de prea multe alimente ultra-procesate crește riscul de deces prematur, cancer și boli cardiovasculare, susțin specialiști de la Harvard.
Cariile, infecțiile orale din copilărie și boli parodontale cresc riscul de ateroscleroză la maturitate, susține un studiu finlandez început de 27 de ani.
Arterele devin mai puțin flexibile odată cu îmbătrânirea, iar această rigiditate poate afecta memoria și alte procese ale creierului, potrivit unui studiu.
Trei coronarografii, radiografii ale arterei coronare, au fost făcute în Laboratorul de Angiografie Intervenţională, inaugurat anul trecut la Constanța.
Claudicația este o boală care se manifestă prin durere în gambe, coapse sau fese când faceți plimbări lungi.
La o viitoare mamă care suferă de o infecție virală sunt mai mari șansele ca bebelușul să dezvolte boala cardiacă congenitală, susține un studiu.
Bărbații cu un ritm cardiac de repaus de 75 bătăi pe minut prezintă un risc dublu de moarte precoce, susține un studiu.