Ți-e teamă de COVID-19? Dieta cu alimente care reduc riscul de atac de panică

Un cunoscut nutriționist spune că anumite alimente, prin conținutul lor bogat de vitamine și minerale, au efecte liniștitoare asupra sistemului nervos.
Frica, emoția negativă care afectează direct sistemul nervos, poate fi contracarată consumând alimentele bogate în vitamine B, deoarece acestea au un efect liniștitor asupra acestui sistem. „Din grupul vitaminelor B, s-a constatat că o influență deosebit de bună o au cobalamina (B12), niacina (B3) și tiamina (B1), deoarece scad susceptibilitatea declanșării atacului de panică”, a arătat nutriționistul Lygia Alexandrescu, la Antena 3.
Dieta care reduce riscul de atac de panică
Potrivit ei, trebuie urmată o dietă echilibrată, punându-se accent pe alimentele care conțin complexul de vitamine B:
Cotește și: Psihiatru: Atac de panică, cum te ajuți singur
1. Alimentele precum carne, pește, ouă și brânză ar trebui să reprezinte 20% din dieta zilnică;
2. 30% din dieta zilnică va fi formată din legume precum broccoli, sparanghel, varză albă și roșie și fructe precum mere, banane, portocale, cătină;
3. Baza alimentației zilnice trebuie să fie reprezentată în proporție de 50% de carbohidrații complecși, precum cereale integrale, germeni de grâu, orez brun.
Citește și: 15 vitamine și minerale ESENȚIALE. Alimente în care le găsești și cantitățile de care ai nevoie
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-