Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi

Un nou sondaj arată că prezența unui animal de companie pare să acționeze ca un tampon împotriva stresului generat de pandemie.
Un studiu – realizat de specialiști de la Universitatea York și Universitatea Lincoln - a constatat că a avea un animal de companie era legat de menținerea unei sănătăți mintale mai bune și de reducerea singurătății.
Peste 90% dintre respondenți au declarat că animalul lor de companie i-a ajutat să facă față emoțional stării de urgență impuse de pandemie, iar 96% au spus că animalul lor de companie i-a ajutat să rămână în formă și activi.
”Rezultatele acestui studiu au demonstrat potențiale legături între sănătatea mintală a oamenilor și legăturile emoționale pe care le formează cu animalele lor de companie. (...) În timp ce studiul nostru a arătat că a avea un animal poate atenua unele dintre efectele psihologice dăunătoare ale blocării COVID-19, este important să înțelegem că această constatare este puțin probabil să aibă o semnificație clinică și nu justifică nicio sugestie că oamenii ar trebui să achiziționeze animale de companie pentru a-și proteja sănătatea mintală în timpul pandemiei”, susțin cercetătorii, potrivit medicalxpress.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-