Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Vezi și: Fluctuațiile colesterolului cresc riscul de a dezvolta demență. Sănătatea cerebrală, afectată
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi consumate la nivel global, iar efectele sale asupra sănătății sunt adesea discutate. Deși unii susțin beneficiile consumului moderat de cafea, există studii care sugerează că anumite metode de preparare pot influența sănătatea cardiovasculară într-un mod semnificativ.
În acest sens, cafeaua fiartă la ibric și cafeaua filtrată au efecte diferite asupra metabolismului colesterolului, iar alegerea între cele două poate influența sănătatea pe termen lung.
Vezi și: Aspirina, rol semnificativ în bolile cardiace. Dr. Sorin Băilă: Mecanism anti-trombotic
Cafeaua fiartă la ibric, cunoscută și sub denumirea de cafea nefiltrată, este una dintre cele mai vechi metode de preparare a cafelei. Aceasta conține compuși naturali numiți diterpene, precum cafestol și kahweol, care au fost corelați cu o creștere moderată până la semnificativă a colesterolului LDL.
Potrivit dr. Ancuței Leonte, medic specialist diabetolog și expert în nutriție și boli metabolice, aceste substanțe influențează metabolismul colesterolului la nivelul ficatului, ducând la o creștere a nivelului LDL din sânge.
"Cafeaua nefiltrată cum este cea fiartă la ibric conține compuși naturali numiți diterpene, în special cafestol și kahweol, care au fost corelați cu o creștere moderată până la semnificativă a colesterolului LDL.
Studiile au arătat că aceste substanțe influențează metabolismul colesterolului la nivelul ficatului, ducând la creșterea nivelului LDL din sânge", a explicat dr. Ancuța Leonte, medic specialist diabetolog, specializat în Nutriție și Boli metabolice, într-un clip postat pe Instagram.
Cafeaua la ibric - FOTO: Freepik@vecstock
Pentru persoanele preocupate de sănătatea cardiovasculară pe termen lung, medicul recomandă adoptarea unui stil de viață echilibrat, care să includă o dietă sănătoasă și moderat echilibrată.
"În schimb, cafeaua filtrată este mai sigură pentru sănătatea cardiovasculară deoarece filtrele de hârtie captează majoritatea uleiurilor și compușilor diterpenici, reducând riscul de creștere a colesterolului LDL.
Pentru cei care își doresc să își protejeze sănătatea cardiovasculară pe termen lung, cafeaua filtrată reprezintă o alegere mai potrivită alături de o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos", a explicat dr. Ancuța Leonte, medic specialist diabetolog, specializat în Nutriție și Boli metabolice, într-un clip postat pe Instagram.
În plus, este important ca această alegere să fie integrată într-un stil de viață activ, care să includă exerciții fizice regulate și gestionarea stresului. Pe termen lung, aceste obiceiuri vor contribui la menținerea unui echilibru optim al colesterolului și la prevenirea riscurilor asociate bolilor cardiovasculare.
Așadar, în timp ce cafeaua poate fi un aliat al sănătății atunci când este consumată în mod responsabil, alegerea metodei de preparare joacă un rol esențial. Cafeaua filtrată reprezintă o opțiune mai sănătoasă pentru inimă, fiind o alegere preferabilă celor care doresc să își protejeze sănătatea cardiovasculară pe termen lung.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.