Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Diabetul este o afecțiune de care suferă mult prea mulți români. Diabetul este de mai multe tipuri, doua dintre ele fiind specifice obezului și seniorului. Acestea pot fi reversibile integral prin schimbarea...
"Pofta de dulce/zahăr este o realitate pentru omul modern și ne este greu să terminăm o masă fără ceva dulce. Stomacul nostru are mereu o rezervă pentru o prăjitură sau ciocolată. Zahărul a devenit dușmanul public numărul 1, consumul în exces reprezentând cauza obezității, diabetului, hipertensiunii arteriale și a sindromului metabolic. Totodată, zahărul rupe fibra de colagen și elastina din structura pielii, aceasta căpătând un aspect neplăcut, îmbătrânit. Majoritatea alimentelor pe care le consumăm conțin zahăr, sau diferite forme de zahăr, sau au zahăr adăugat, pentru a obține gustul dulce cu care suntem obișnuiți. Glucoza, fructoza, lactoza, maltoza și sucroza sunt tot forme de zahăr.", declară medicul Florin Bălănică.
"Sunt disponibile în majoritatea magazinelor alimentare, fiind semnalizate la raft. Acestea pot satisface pofta de dulce, produsele fiind variate: ciocolată neagră, napolitane, batoane cu cereale, biscuit, etc, care nu conțin zahăr, ci îndulcitori naturali. Sugerez întotdeauna pacienților mei să citească eticheta produselor pe care le cumpără, în acest caz, ce fel de îndulcitori conține varianta aleasă, deoarece anumiți îndulcitori (precum sorbitolul, maltitolul, erythritolul și xylitolul) pot avea efecte laxative dacă sunt consumate în cantități prea mari.
Pe lângă produsele fără zahăr din supermarketuri, putem să preparăm în casă câteva gustări sau deserturi care nu sunt nici prea dulci și care pot face parte din dieta diabeticilor.
Prăjituri fără zahăr – înlocuim zahărul cu xilytolul sau siropul de agave, iar făina din grâu cu făina de migdale;
Smoothie – uri – iaurt cu scorțișoară și cereale integrale;
Fructe – numai în prima parte a zilei, la gustare, preferăm fructele bogate în antioxidanți și fibre cum ar fi: fructele de pădure, ananas, măr verde, kiwi.", precizează specialistul în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, pe blogul său.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.