EXCLUSIV Cele mai bune alimente pentru digestie: Anca Hâncu: Ajută foarte bine

Există o serie de alimente care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a promova digestia și de a contribui la sănătatea sistemului digestiv.
Impactul alimentelor asupra digestiei poate varia de la o persoană la alta. O digestie sănătoasă reprezintă un element crucial pentru starea generală de bine și echilibrul organismului.
Alegerile alimentare pot juca un rol semnificativ în modul în care sistemul nostru digestiv funcționează și se menține. Astfel, adoptarea unei diete echilibrate și incluzând alimente benefice pentru digestie poate contribui la prevenirea unor probleme comune precum indigestia, constipația sau balonarea.
În această perspectivă, există anumite alimente recunoscute pentru capacitatea lor de a facilita procesul digestiv și de a promova sănătatea sistemului gastrointestinal.
Prin includerea acestor alimente în dieta noastră zilnică, putem susține buna funcționare a tractului digestiv și ne putem bucura de o absorbție eficientă a nutrienților esențiali.
Alimentele care ajută digestia
Dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola care sunt cele mai bune alimente pentru digestie.
”Ghimbirul este util pentru digestie. Hreanul ras merge foarte bine lângă salate, lângă o friptură. De asemenea, câte un fruct, o portocală, un citric între felurile de mâncare ne va ajuta foarte bine la digestie. Apa, apa minerală ajută foarte bine.
Salatele simple, salatele din vegetalele proaspete ajută la digestie, combinate cu friptură.
Murăturile sunt foarte bune dacă nu sunt prea sărate. Încercăm să scoatem cartoful, cartoful pai și să adăugăm salată sau murături lângă carne” a explicat dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
În concluzie, adoptarea unui regim alimentar echilibrat, bogat în ingrediente precum ghimbir, hrean, fructe, salate și murături, poate aduce numeroase beneficii sistemului digestiv, contribuind la o experiență culinară plăcută și la o stare generală de bine.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
România, progrese importante în sănătate. Cătălin Radu, Bristol Myers Squibb: Ritmul s-a accelerat. Nu ne oprim niciodată din a inova
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
Educaţie pentru sănătate predată de medici în şcoli. Conf. univ. dr. Horațiu Moldovan: Vom trăi mai mult. Copiii noştri vor trăi mai mult şi mai bine
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Așa se tratează cancerul! Țintește direct locul unde a fost tumora
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Tratamentul oncologic, efecte negative. Ramona Schenker: Profund invalidante
HPV, vaccinul care salvează vieți. Asociația Mame pentru Mame cere drepturi sporite pentru adolescenți. Ana Măiță: Previi 6 tipuri de cancere
Medicamentele salvatoare de vieți nu ajung la pacienții din România. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Suntem la 800 de zile de la aprobarea EMA
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Depresia, boală a dezechilibrelor cerebrale. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Poate duce până la cancer
Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.