EXCLUSIV Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Care sunt cele mai bune alimente de origine vegetală care conțin calciu. ”Alimentația vegetariană se integrează cu un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm corpului necesarul de nutrienți pentru a...
Sursele alimentare vegetale și-au câștigat locul bine meritat în dieta fiecăruia dintre noi. Chiar dacă sunteți fani produse de origine animală, este puțin probabil să nu fiți impresionați de gustul cartofilor prăjiți sau al ardeilor copți, de exemplu. Totuși, dacă urmați o dietă vegetariană, curiozitățile despre cele mai bune surse vegetale de calciu, fier, potasiu sunt tot mai frecvente.
Alimentația vegetariană poate fi o alegere sănătoasă, cu condiția să fie integrată într-un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm organismului toți nutrienții necesari pentru a evita carențele nutriționale.
Unul dintre nutrienții critici, care poate fi trecut cu vederea de cele mai multe ori în dieta vegetariană, este calciul. Cu toate că produsele lactate sunt o sursă tradițională de calciu, există numeroase alte alternative vegetariene.

foto: Freepik
Cele mai bune surse de calciu pentru o dietă vegetariană
Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, ne-a oferit câteva exemple de surse vegetale de calciu și ne-a împărtășit secretul pentru susținerea sănătății fizice și mintale.
”Alimentația vegetariană se integrează cu un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm corpului necesarul de nutrienți pentru a evita carențele ce se pot instala. Eliminarea nu este o soluție, dacă nu punem în loc ceea ce are nevoie organismul să primească.
Calciul poate fi asimilat din produsele din soia (brânză, iaurt, paste, diverse preparate ce conțin soia), migdale, smochine, pătrunjel verde, spanac, varză kale, fasole.
Important este să avem în vedere varietatea, echilibrul, cumpătarea, astfel încât să oferim un suport nutritiv corpului pentru a susține performanța fizică și mintală”, ne-a spus Alina Epure, în exclusivitate pentru DC Medical.
Varietatea, deci, poate fi cheia către echilibrul nutrițional. Consumul diversificat de alimente ne ajută să obținem nutrienții esențiali de care avem nevoie pentru a susține, atât performanța fizică, cât și cea mintală.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
EXCLUSIV Cum lucrează echipa multidisciplinară în oncologie. Dr. Lucia Stănculeanu (SANADOR) explică
EXCLUSIV Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.
EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre centrele de permanență
Criza vârstei mijlocii a dispărut. Tinerii suferă cel mai mult de probleme de sănătate mintală
EXCLUSIV Cum afectează hormonii sănătatea inimii. Boala cardiacă carcinoidă: complicația silențioasă care atacă valvele inimii
EXCLUSIV Dermatita atopică NU e o formă de alergie. Dr. Alin Nicolescu: Provoacă astm sau rinită
EXCLUSIV Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
EXCLUSIV Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
