Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Hipoglicemia reactivă (scăderea glicemiei fără a avea diabet) vă poate face să vă simțiți slăbit, anxios și produce tremor.
Hipoglicemia, nivelul scăzut de zahăr din sânge, este de obicei o problemă pentru persoanele cu diabet zaharat. Când se întâmplă asta cuiva fără diabet, se numește hipoglicemie non-diabetică. Dacă o persoană fără diabet are un nivel de zahăr din sânge care scade sub 70, se numește hipoglicemie reactivă.
Diabeticii au adesea un nivel scăzut de zahăr din sânge atunci când iau insulină sau un alt medicament antidiabetic, care scade glicemia prea mult. Insulina, care este produsă de pancreas, este secretată atunci când mâncați. Ajută zahărul (glucoza) să pătrundă în celule, acolo unde este nevoie de el pentru energie. Prea multă insulină determină scăderea prea rapidă a zahărului din sânge. Odată ce acea sursă de energie este consumată, nu există suficient zahăr din sânge pentru a o înlocui și veți avea simptome de hipoglicemie.
Hipoglicemia reactivă este cauzată și de prea multă insulină. Apare la câteva ore după masă. Cauza nu este complet cunoscută. Poate fi un eșec în reglarea secreției de insulină, care este un semn de avertizare pentru diabetul de tip 2, notează University Health News. Poate apărea și după o intervenție chirurgicală de slăbire, dacă mâncarea trece prin stomac prea repede.
Simptomele ușoare ale hipoglicemiei sunt frecvente. Se pot întâmpla dacă faci mișcare și nu ai mâncat suficient, sau dacă stai mult timp fără să mănânci. Vă puteți simți flămând, nervos, slăbit sau chiar greață. Acesta este felul în care corpul îți spune că ai nevoie de zahăr pentru energie. Consumul unui aliment cu carbohidrați care se descompune în zahăr va face ca aceste simptome să dispară.
Sindromul postprandial este simptomele hipoglicemiei care apar la aproximativ patru ore după ce ați mâncat o masă bogată în carbohidrați. Această afecțiune nu determină scăderea zahărului din sânge sub 70. Rămâne în intervalul normal scăzut. Este posibil să aveți simptome ușoare de hipoglicemie, dar consumul unor carbohidrați le face să dispară.
Simptomele hipoglicemiei reactive
În alte cauze ale hipoglicemiei non-diabetice, zahărul din sânge nu scade de obicei sub 70. Dacă aveți hipoglicemie reactivă, deoarece glicemia scade, simptomele pot începe să fie ușoare, dar pot crește până la moderate și grave dacă nu ingerați zahăr.
Hipoglicemia ușoară cauzează:
Foame
Greaţă
Tremur
Nervozitate
Palpitatii
Transpirație rece
Hipoglicemia moderată cauzează:
Modificări ale dispoziției
Slăbiciune, nesiguranță
Iritabilitate
Confuzie
Vedere încețoșată
Hipoglicemia severă poate pune viața în pericol, poate determina leșin sau convulsii.
Modificări ale dietei pentru hipoglicemia non-diabetică
Din fericire, toate cauzele hipoglicemiei nondiabetice răspund la consumul unor carbohidrați. Acest lucru vă va crește glicemia și va ameliora simptomele. Aveți nevoie de aproximativ 15 grame de carbohidrați, care se vor transforma în zahăr pentru energie. Exemplele includ suc de fructe, lapte, stafide, bomboane tari sau o tabletă de glucoză.
Pentru gestionarea pe termen lung, va fi important să mâncați mese mai mici și mai frecvente. Împărțiți consumul de carbohidrați din alimente precum fructe, legume și amidon în mod uniform în timpul zilei. Ar trebui să limitați alimentele bogate în zahăr. Când mâncați o masă, includeți întotdeauna o proteină slabă, unele grăsimi sănătoase și alimente din cereale integrale. Aceste alimente vă încetinesc digestia și vă ajută să evitați creșterile prea mari ale glicemiei și insulinei.
Alimente de evitat:
Cheia pentru gestionarea pe termen lung este menținerea zahărului din sânge între 70 și 100. Pentru a face acest lucru, ar trebui să evitați alimentele cu un conținut ridicat de zahăr și care determină o creștere rapidă a insulinei. Acestea includ:
Prăjituri, prăjeli, budinci, cremă, înghețată, șerbet, jeleuri și gemuri, siropuri, miere și nectare, băuturi îndulcite și suc de fructe peste 4 uncii, bomboane, zahar alb sau brun.
Simptomele ușoare de hipoglicemie care apar ocazional sunt normale, dar dacă aveți simptome care apar frecvent sau aveți simptome mai severe, anunțați medicul, pentru că el poate diagnostica hipoglicemia reactivă din simptomele dumneavoastră și din testele de sânge.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.