HMB, suplimentul pentru tratarea cirozei. Îmbunătățește viața pacienților cu ciroză
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Un anume mecanism ar sta la baza răspunsului de ce pe unii oameni îi doare stomacul după ce mănâncă anumite alimente, susține un studiu.
Cercetătorii belgieni au descoperit un mecanism biologic care oferă răspuns la întrebarea: de ce unii oameni suferă de dureri abdominale atunci când consumă anumite alimente. Până la 20% din populația lumii suferă de sindromul intestinului iritabil care se manifestă prin dureri de stomac sau disconfort sever după masă.
„Foarte des acești pacienți nu sunt luați în serios de către medici, iar lipsa unui răspuns alergic este folosit ca argument că toate acestea sunt în minte și că nu au o problemă cu fiziologia intestinului”, spune profesorul Guy Boeckxstaens, gastroenterolog la KU Leuven, universitate din Blegia, autor principal al noii cercetări.
Studiul, făcut pe șoareci și oameni, deschide calea pentru un tratament mai eficient al sindromului intestinului iritabil și al altor intoleranțe alimentare. Mecanismul identificat leagă anumite alimente de activarea celulelor care eliberează histamină (numite mastocite) și de durere, respectiv de disconfortul ulterior. Cercetătorii știu că un sistemul imunitar sănătos nu reacționează la alimente, iar persoane care suferă de sindromul intestinului iritabil susțin că simptomele lor au început după o infecție gastro-intestinală. De aceea, oamenii de știință bănuiesc că o infecție în timp ce un anumit aliment este prezent în intestin ar sensibiliza sistemul imunitar la acel aliment.
”La un capăt al spectrului, răspunsul imun la un antigen alimentar este foarte local. La celălalt capăt al spectrului este alergia alimentară, care cuprinde o stare generalizată de activare severă a mastocitelor, cu impact asupra respirației tensiunea arterială și așa mai departe. (…) Dar cunoașterea mecanismului care duce la activarea mastocitelor este crucială și va duce la noi terapii pentru acești pacienți”, afirmă profesorul Boeckxstaens, speculând că acest lucru indică un spectru de boli imune legate de alimente, potrivit unui comunicat al universității belgiene.
Studiul științific, AICI.
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
Medicamentul care îți distruge ficatul. Medicii au lansat un avertisment.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.