Trei semne care pot indica boala ficatului gras. Fii atent la piele
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Un anume mecanism ar sta la baza răspunsului de ce pe unii oameni îi doare stomacul după ce mănâncă anumite alimente, susține un studiu.
Cercetătorii belgieni au descoperit un mecanism biologic care oferă răspuns la întrebarea: de ce unii oameni suferă de dureri abdominale atunci când consumă anumite alimente. Până la 20% din populația lumii suferă de sindromul intestinului iritabil care se manifestă prin dureri de stomac sau disconfort sever după masă.
„Foarte des acești pacienți nu sunt luați în serios de către medici, iar lipsa unui răspuns alergic este folosit ca argument că toate acestea sunt în minte și că nu au o problemă cu fiziologia intestinului”, spune profesorul Guy Boeckxstaens, gastroenterolog la KU Leuven, universitate din Blegia, autor principal al noii cercetări.
Studiul, făcut pe șoareci și oameni, deschide calea pentru un tratament mai eficient al sindromului intestinului iritabil și al altor intoleranțe alimentare. Mecanismul identificat leagă anumite alimente de activarea celulelor care eliberează histamină (numite mastocite) și de durere, respectiv de disconfortul ulterior. Cercetătorii știu că un sistemul imunitar sănătos nu reacționează la alimente, iar persoane care suferă de sindromul intestinului iritabil susțin că simptomele lor au început după o infecție gastro-intestinală. De aceea, oamenii de știință bănuiesc că o infecție în timp ce un anumit aliment este prezent în intestin ar sensibiliza sistemul imunitar la acel aliment.
”La un capăt al spectrului, răspunsul imun la un antigen alimentar este foarte local. La celălalt capăt al spectrului este alergia alimentară, care cuprinde o stare generalizată de activare severă a mastocitelor, cu impact asupra respirației tensiunea arterială și așa mai departe. (…) Dar cunoașterea mecanismului care duce la activarea mastocitelor este crucială și va duce la noi terapii pentru acești pacienți”, afirmă profesorul Boeckxstaens, speculând că acest lucru indică un spectru de boli imune legate de alimente, potrivit unui comunicat al universității belgiene.
Studiul științific, AICI.
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Medicamentul care îți distruge ficatul. Medicii au lansat un avertisment.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Acest tip de cancer, denumit și cancerul tăcut, este deseori diagnosticat greșit.