Bolile cardiace cauzează mai multe decese decât cancerul, în ultimii ani

Angela Sabău |
Data publicării:
Boli cardiovasculare     FOTO: pexels.com
Boli cardiovasculare FOTO: pexels.com

Bolile de inimă au început să producă mai multe decese decât cancerul, cel puțin în SUA. Datele statistice arată că în ultimii ani decesele cauzate de cancer au scăzut.

Decese cauzate de cancer în rândul adulților de vârstă mijlocie sunt în scădere în Statele Unite, dar decese cauzate de bolile de inimă au crescut în ultimii ani, potrivit unui nou raport al Guvernului federal, scrie webmd.com.

Din 1999 până în 2017, a avut loc o scădere cu 19% a deceselor cauzate de cancer în rândul adulților cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani. Decesele cauzate de boala cardiacă în această grupă de vârstă au scăzut cu 22% între 1999 și 2011, dar au crescut cu 4% până în 2017, potrivit Centrului de Preire și Control al Bolilor SUA (CDC), arată CNN.

Atât femeile, cât și bărbații au avut procente similare de scădere a deceselor cauzate de cancer și de creșterea recentă a deceselor cauzate de boli cardiace.

Cea mai mare creștere a deceselor

Cea mai mare creștere (12%) în cazul deceselor cauzate de boli de inimă a fost în cazul femeilor albe, în timp ce la femeile hispanice a scăzut. De asemenea, femeile de culoare au avut cele mai mari rate de deces, a raportat CNN.

În timpul perioadei de studiu, ratele de deces din cazua cancerului erau încă mai mari decât ratele de deces din cauza bolilor cardiace.

Cancerul și bolile de inimă sunt principalele cauze de deces în rândul americanilor de vârstă mijlocie, reprezentând aproximativ jumătate din totalul deceselor, potrivit CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel