Bolile care iau o turnură incredibilă! Româncele cu endometrioză și adenomioză, strigăt către Guvern: NU PUTEM LUCRA! Costuri inimaginabile

Adisa Codruț / 15 sep 2020 / 16:51

În prag de alegeri, comunitatea pacientelor cu endometrioză și adenomioză din România vă informează asupra problemelor cu care se confruntă. Veți afla care sunt planurile lor pentru viitori decidenți cu privire la sănătatea femeii.

”Vă aflați cu toții în campanie electorală și, ca de obicei, promiteți mult, mințiți dublu, uitați de nevoile fundamentale ale cetățenilor și vorbiți doar ca să umpleți timpul alocat.  

Endometrioza și adenomioza sunt două afecțiuni benigne care afectează, potrivit statisticilor, una din zece femei. Numărul exact nu se cunoaște, deoarece multe femei sunt, fie diagnosticate greșit, fie nu au diagnostic. În România se precizează că numărul femeilor care suferă de endometrioză este de 500.000. Nu se cunosc informații cu privire la numărul de femei afectate de adenomioză. 

Ministerul Sănătății și alte instituții ale statului român nu au nicio informație oficială cu privire la aceste două afecțiuni. Dacă în multe țări din Europa, dar și din SUA, există informații oficiale, se aloca fonduri pentru cercetare, în Romania, nici vorbă de așa ceva. Nici măcar...” citește continuarea pe DC NEWS.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy