Bolile copilăriei. Ce trebuie să știe părinţii

Rodica Mitu |
Data publicării:
Copil
Copil

Printre cele mai cunoscute boli ale copilăriei se numără rujeola, varicela și oreionul. Erupţiile cutanate, temperatura şi mâncărimea pot indica prezenţa unor astfel de boli.

Rujeolă și rubeolă

Rujeola şi rubeola se numără printre cele mai frecvente boli ale copilăriei, atât în România, cât şi la nivel european. Rujeola debutează în special în lunile aprilie - mai şi se transmite prin aer, printre simptome numărându-se febra, tusea, durerile de cap, apariţia petelor în primă fază pe faţă şi gât, apoi pe tot corpul. Rubeola se transmite şi ea prin aer, debutează cu dureri ale ganglionilor de la nivelul gâtului, febră, dureri musculare, şi o erupţie pe corp sub formă de pete mici, roşii.

Varicela

O altă boală a copilăriei, întâlnită și la persoanele cu un sistem imunitar scăzut, este varicela sau vărsatul de vânt. Și ea se transmite prin aer şi devine contagioasă începând cu trei zile înainte de apariţia bubiţelor roşii. Poate fi recunoscută dacă pacientul prezintă simptome precum febră, dureri de cap, oboseală şi pete roşii care se transformă în vezicule pline cu lichid.

Oreionul

Oreionul este definit drept o boală infecţioasă acută, ce apare în a doua copilărie, în adolescenţă şi la adulţii tineri. De multe ori, infecţia debutează în absenţa oricărui simptom. Ulterior, se instalează umflarea ganglionilor dintre ureche şi mandibulă, apar febra, durerile de cap, oboseala şi frisoanele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel